Londra va restricționa accesul mașinilor în centrul orașului pentru o zi

in Poluare, Transport 21 June 2019 59 Views

Primarul orașului Londra, Sadiq Khan, a anunțat un plan de a închide 20 de kilometri de străzi din centrul capitalei pe 22 septembrie.

 

Străzile din jurul London Bridge, Tower Bridge și City of London vor fi închise pentru a ajuta la îmbunătățirea calității aerului. De asemenea, în cartierele orașului vor avea loc evenimente care promovează mersul pe jos, cu bicicleta sau transportul în comun.

Aerul poluat din capitala Marii Britanii omoară 9000 de oameni în fiecare an, iar două milioane de oameni sunt expuși la aer cu poluanți peste limitele sigure.

Este pentru prima oară când un primar londonez ia decizia să închidă o mare parte din străzile din centrul orașului. Khan a declarat că această zi va oferi oamenilor o oportunitate să-și lase în urmă mașinile și să exploreze orașul pe jos sau cu bicicleta.

Audrey de Nazzele, de la Centrul pentru Politici de Mediu din cadrul Imperial College Londra, a declarat pentru The Guardian că evenimentul este important pentru că poate arăta oamenilor cât de plăcut poate fi un oraș fără mașini.

„Conștientizarea gravității problemelor de sănătate asociate cu poluarea aerului nu este de ajuns. Însă adevărata cunoaștere a bucuriilor unui oraș fără mașini va ajuta mai mult la crearea unei viziuni pozitive despre cum ar putea arăta o viitoare Londră sănătoasă.”, a declarat de Nazelle.

Sute de activități vor avea loc pe străzile închise mașinilor. 18 cartiere au în plan transformarea șoselelor în locuri de joacă pentru copii, unde comunitățile se pot reuni.

Conform estimărilor, aerul poluat din Marea Britanie duce la 40.000 de morți premature pe an. Peste 50% din poluarea din Londra este cauzată de către vehicule, însă un sondaj recent realizat de Transport for London arăta că jumătate dintre londonezi nu realizează că mașinile lor sunt sursa principală a poluării aerului.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii