L’Oreal face pasul c─âtre cosmeticele vegane prin achiz╚Ťia a Logocos Naturkosmetik

in Business 9 August 2018 47 Views

Grupul de cosmetice L’Oreal a cump─ârat compania Logocos Naturkosmetik din Germania, produc─âtor de produse de frumuse╚Ťe vegan─â, segment de pia┼ú─â care ├«ncepe s─â c├ó┼čtige teren ├«n detrimentul cosmeticelor clasice.

L’Oreal, care nu a dezv─âluit valoarea tranzac┼úiei, a declarat c─â inten╚Ťioneaz─â s─â extind─â v├ónz─ârile m─ârcilor companiei germane pe plan interna╚Ťional ╚Öi ├«n special ├«n Europa de Vest.

Cel mai mare produc─âtor de cosmetice din lume, L’Oreal a ├«nceput s─â se intereseze din ce ├«n ce mai mult de produsele pe baz─â de plante ├«n ultimii ani, ├«ntr-un moment ├«n care cump─âr─âtorii devin din ce ├«n ce mai precau┼či ├«n leg─âtur─â cu ingredientele chimice ╚Öi caut─â alternative naturale.

Astfel, grupul a lansat pentru divizia de produse profesionale o gam─â vegan─â cu plante din India, denumit─â Botanea, care a intrat ├«n saloanele de cosmetic─â la ├«nceputul acestui an ╚Öi de╚Ťine deja alte branduri ecologice ╚Öi bio-friendly precum Sanoflore.

La un moment dat, L’Oreal de╚Ťinea ╚Öi lan┼úul The Body Shop din Marea Britanie, unul dintre pionierii produselor cosmetice naturale, ├«ns─â afacerea a ├«nt├ómpinat dificult─â┼úi deoarece competi╚Ťia din acest segment a crescut. P├ón─â la urm─â brandul a fost v├óndut anul trecut companiei Natura Cosmeticos din Brazilia.

Brandurile Logocos Naturkosmetik, care includ ┼či produsele pentru ├«ngrijirea pielii ┼či a p─ârului – Sante ╚Öi Logona -, vor intra ├«n portofoliu produselor de mas─â al L’Oreal – divizia sa cea mai mare, care ├«n ultima perioad─â a ├«nregistrat o cre╚Ötere mai lent─â dec├ót altele, cum ar fi divizia de lux.

L’Oreal a declarat, de asemenea, c─â a f─âcut o ofert─â pentru a cump─âra compania Societe des Thermes de la Roche-Posay din vestul Fran╚Ťei, un site dedicat trat─ârii bolilor dermatogolice din 1921. Grupul de╚Ťine deja brandul cu acela╚Öi nume, La Roche-Posay, specializat ├«n produse pentru pielea sensibil─â.

Comentarii

comentarii