L’Oréal prezintă o tehnologie pentru îngrijirea sustenabilă a părului în saloanele de coafură și acasă

in Business, EcoLIFESTYLE 17 January 2021 51 Views

Compania L’Oréal a prezintat ultima sa inovație „beauty tech” în cadrul celui mai mare târg de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) 2021: L’Oréal Water Saver (dispozitivul pentru economisirea apei), un sistem pentru îngrijirea sustenabilă a părului în saloanele de coafură și acasă.

Dezvoltată împreună cu Gjosa, inovația transformă modul spălare şi îngrijire a părului: cantitatea de apă folosită este redusă, în același timp, experiența este îmbunătățită, iar eficiența îngrijirii părului crescută, datorită noilor tehnologii avansate.

Dispozitivul L’Oréal Water Saver este deja disponibil în saloane L’Oréal din New York și Paris; lansarea globală va avea loc în perioada 2021 – 2022. Este estimat ca în următorii câțiva ani L’Oréal Water Saver să fie disponibil în mii de saloane, rezultând economii de apă de până la aproape patru miliarde de litri de apă pe an. Un dispozitiv destinat uzului casnic va fi lansat ulterior.

Compania spune că tehnologia sa inovatoare reduce consumul de apă cu până la 80%. Experiența tradițională de șamponare este transformată prin combinarea unei tehnologii puternice de optimizare a apei cu folosirea unor produse de îngrijire a părului ale brandurilor L’Oréal Professionnel și Kérastase, special concepute, care sunt direct încorporate în fluxul de apă.

„Credem că este responsabilitatea noastră la L’Oréal de a contribui la conservarea resurselor naturale ale planetei. Fiecare picătură de apă este prețioasă, iar prin noua noastră tehnologie facem ca fiecare picătură de apă să conteze”, a declarat Nicolas Hieronimus, director executiv adjunct L’Oréal Group. „L’Oréal Water Saver reprezintă o nouă etapă în ambiția noastră de a fi o companie beauty-tech, aceea de a  le oferi consumatorilor o experiență de frumusețe personalizată excepțională, în timp ce integrăm angajamentele de dezvoltare în toate aspectele activității noastre.”

Picăturile de apă se ciocnesc una de alta conform unei direcții definite și unei distribuții uniforme. Acest fapt le reduce dimensiunea și le mărește viteza, asigurându-i astfel fiecărei picături de apă cea mai bună utilizare în procesul șamponării părului, facilitând în același timp clătirea șampoanelor, balsamurilor și a altor produse de îngrijire.

Caracteristicile noului dispozitiv L’Oréal Water Saver:
  • O viteză mare a apei și o reducere cu până la 80% a consumului de apă, în comparație cu spălarea convențională: dispozitivul L’Oréal Water Saver consumă doi litri de apă pe minut, față de standardul de uz casnic de opt litri, fără diferențe semnificative de presiune.
  • Tehnologia brevetată de aplicare, pentru o experiență nouă a îngrijirii părului: prin infuzarea direct în fluxul de apă a produselor de îngrijire a părului special concepute și micronizate, L’Oréal Water Saver generează picături de 10 ori mai mici, pentru o absorbție mai bună și o clătire mai rapidă.
  • Un tablou de bord și raportarea impactului: datele privind economisirea apei și a costurilor sunt monitorizate într-un tablou de bord însoțitor, care le furnizează proprietarilor saloanelor un istoric al tratamentelor utilizate, în plus față de monitorizarea reducerii consumului de apă, a energiei și a costurilor.

Citeşte şi:

Studiu: Majoritatea companiilor mari nu își dezvăluie rolul pe care au în defrișări
L’Oreal vrea să elimine ambalajele din plastic nereciclabil până în 2030

Comentarii

comentarii