Lucrările la stația de epurare Glina, reluate după o suspendare de 400 de zile

in Poluare 24 March 2017 404 Views

Primăria Municipiului București (PMB) anunță semnarea actului adițional la Contractul de Lucrari 2 (CL 2) din cadrul Proiectului ”Finalizarea stației de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița”. Ordinul de reluare a lucrărilor a fost emis luni, 20 martie, astfel încât lucrările pot continua după o suspendare de 400 zile. Buget propus pentru anul 2017 este de 164,4 milioane de lei.

CL 2 presupune construirea sistemului de drenare de la partea dreapta a casetei ș alte lucrări la sistemul de canalizare de evacuare din Lacurile Titan, Tineretului și Carol.

O consecinta directa a semnarii acestui contract este deblocarea Contractului de Lucrari 6 ”Reabilitarea/inlocuirea retelei de canalizare și realizarea drenurilor secundare in zonele Cotroceni, Regina Maria și Tineretului”, ultimul din cadrul Proiectului care nu fusese demarat”, se arată într-un comunicat al PMB.

Potrivit documentului citat, în ceea ce priveste Contractul de Lucrari 1 ”Extindere SEAU Glina 2 și construirea unui Incinerator de namol”,  după o lungă perioadă de contestații a licitației, instanța s-a pronunțat iar Municipalitatea este în procedură de atribuire a contractului.

Astfel, toate cele 6 Contracte de Lucrari aferente Proiectului sunt acum in derulare, impreuna cu 3 contracte de servicii privind asistenta tehnica pentru managementul proiectului și supervizarea lucrarilor, precum și pentru audit”, se precizează în comunicatul primăriei.

Locuitorii din Budești dau în judecată Primăria București pentru apele uzate aduse de Dâmbovița

Stația de Epurare a Apelor Uzate Glina a fost pusă în funcțiune  în octombrie 2011, odată cu finalizarea fazei I. Pentru acea fază a proiectului au fost cheltuiți 108,3 milioane de euro, din care, contribuția UE a fost de 65%.

Comentarii

comentarii