Investitie de 135 milioane euro intr-un nou parc eolian din Tulcea

in Energie 14 January 2013 363 Views

Rusii de la Lukoil intra pe piata energie eoliene dupa modelul OMV

Lukerg Renew, o asociere in participatiune intre grupul Lukoil din Rusia si grupul energetic italian ERG, a achizitionat un proiect de parc eolian din Romania cu o capacitate instalata estimata de 84MW, la sfarsitul anului 2012. Lukerg estimeaza ca va investi aproximativ 135 milioane euro in acest proiect.

Compania intentioneaza sa demareze constructia parcului eolian in primul trimestru al anului 2013 si sa finanteze proiectul printr-o finantare fara recurs pe termen lung, pentru a incepe functionarea comerciala din 2014.

La incheierea tranzactiei de pe piata romaneasca, Lukerg Renew a fost asistata de o echipa de avocati din cadrul Wolf Theiss si consultantii financiari Ernst&Young.

In afara de consultanta pe probleme strict legate de dezvoltarea si operarea efectiva a proiectului eolian, precum si solutionarea aspectelor care puteau ridica motive de ingrijorare si care au fost semnalate in etapa de due diligence, Wolf Theiss a pregatit documentatia tranzactiei si a conceput mecanismele post-tranzactie care au permis implementarea acesteia conform acordului dintre parti.

Unul dintre aceste mecanisme, care a necesitat atat contributia echipei de consultanti juridici, cat si cea a echipei de consultanti financiari implicati in procesul de due diligence, consta intr-o potentiala divizare care sa permita dezvoltatorului sa reachizitioneze proiectele dezvoltate de aceeasi entitate locala peste apacitatea de 84 MW,dar care nu fac obiectul tranzactiei.

Anul 2012 a fost un an remarcabil pentru departamentele de fuziuni si achizitii si energie regenerabila din cadrul Wolf Theiss. Am semnat si incheiat cu succes un numar mare de tranzactii in domeniul energiei regenerabile, dar asistenta acordata Lukerg Renew in aceasta tranzactie a fost una dintre cele mai provocatoare si recompensatoareÔÇŁ, a declarat avocatul coordonator al tranzactiei, Ileana Glodeanu, Counsel Wolf Theiss.

La sfarsitul lunii iunie 2012 Lukerg Renew a achizitionat cu 52 milioane de euro un parc eolian de 40 MW langa Dobrich, in Bulgaria. Lukerg Renew, inregistrat in Austria, este un joint venture format din Lukoil-Ecoenergo (subsidiara a Lukoil) si ERG Renew, creat la sfarsitul lunii mai 2011.

Comentarii

comentarii