Lyft a retras din trei orașe din SUA toate bicicletele electrice de închiriat, după ce două au luat foc

in Transport 8 August 2019 83 Views

Lyft, un serviciu de ride-sharing asemănător Uber și care este foarte popular în Statele Unite, închiriază și biciclete electrice. Doar că acum, compania le-a retras pe toate din trei orașe, după ce două biciclete au luat foc, cel mai probabil din cauza unor probleme la baterie.

Decizia a fost luată după ce, într-un interval de doar patru zile, două biciclete parcate în spațiile amenajate au fost găsite avariate de flăcări.

O fotografie cu prima bicicletă a fost postată pe Twitter, alături de mesajul: „Nu cred că o să mai merg pe o bicicletă Lyft prea curând”.

Bicicletele electrice (e-bikes) au fost retrase din orașele San Francisco, Oakland și San Jose.

„Ca o măsură de precauție, facem flota de biciclete electrice indisponibilă, până când investigăm și îmbunătățim tehnologia bateriilor”, a transmis un purtător de cuvânt al Lyft, potrivit New York Post.

Acesta a adăugat că „nu este clar dacă bicicletele și bateriile au luat foc de la sine sau au fost vandalizate”, din moment ce compania a observat „o creștere a ratei de vandalizări” asupra bicicletelor lor din San Francisco.

Totuși, departamentul de pompieri a stabilit că incidentele au avut loc în urma unor probleme la baterie.

Pentru San Francisco, aceasta este a doua oară când compania retrage e-bikes. În aprilie, o astfel de decizie a fost luată pentru cele din New York, Washington și San Francisco, după ce clienții s-au plâns că frânele foarte sensibile îi aruncau de pe biciclete.

Compania a transmis că nu este necesar să retragă și bicicletele din New York, în urma incidentelor recente, pentru că acelea sunt alt model decât cele care au ars.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii