Măcelarii din Franţa cer ajutorul Poliţiei pentru a-i proteja de atacurile şi violenţele veganilor

in Business 26 June 2018 63 Views

Măcelarii din Franţa, dar şi alte persoane care lucrează în industria cărnii, au solicitat ministrului de Interne Gerard Collomb, protecția poliției în faţa atacurilor la care sunt supuşi din partea unor organizaţii ale veganilor, care se opun consumului de carne şi creşterii animalelor în scopul consumului.

“Contăm pe serviciile şi sprijinul dumneavoastră şi al întregului Guvern pentru ca, în cel mai scurt timp posibil să înceteze violenţele fizice, verbale şi morale la care sunt supuşi măcelarii şi mezelarii”, se artă într-o scrisoare datată 22 iunie şi semnată de preşedintele Confederaţiei lucrătorilor din sectorul măcelariei, carmangeriei şi preparatelor culinare (CFBCT), Jean-François Guihard, obţinută de AFP.

“Având în vedere această escaladare a violenţei, ce va urma?”, se întreabă retoric Confederaţia lucrătorilor din sectorul măcelăriei, carmangeriei şi preparatelor culinare (CFBCT), apreciind că există câţiva indivizi şi organizaţii care vor să “semene teroare”.

El deplânge recenta “intimidare” pe care a suportat-o măcelărire, o “violență” care este exercitată “pe faţă, dar și mascată” conform scrisorii.

În luna aprilie a acestui an, în regiunea Hauts-de-France (nordul Franţei), şapte măcelarii au fost stropite cu sânge fals, o măcelărie şi un magazin de peşte au fost vandalizate, vitrinele lor fiind sparte şi faţadele fiind decorate cu inscripţia “opriţi specismul”. Primarul din Lille, Martine Aubry, a anunţat că municipalitatea se va constitui în parte civilă.

Potrivit CFBCT, manifestări similare au fost înregistrate şi în regiunea Occitanie, sud-vestul Franţei. La finele lunii martie, o activistă vegană a publicat un mesaj injurios cu ocazia uciderii unui măcelar la Trčbes (sudul Franţei) cu prilejul unei atentat jihadist. Aceasta a fost condamnată la şapte luni de închisoare cu suspendare pentru “apologia terorismului”.

“Ce, te șochează că un asasin este ucis de un terorist? Pe mine nu, nu am compasiune pentru el, există încă o justiție”, este mesajul pe care activista l-a publicat pe rețelele sociale după atac.

“Având în vedere această escaladare a violenţei, ce va urma?”, se întreabă retoric CFBCT, apreciind că există câţiva indivizi şi organizaţii care vor să “semene teroare”.

Anterior, Confederaţia întreprinderilor mici şi mijlocii (CPME) s-a declarat şi ea impresionată de comportamentele extremiste ale militanţilor anti-specism. Aceştia se opun oricărei discriminări în favoarea unei specii, de obicei a speciei umane, în raport cu animalele.

 

Comentarii

comentarii