VIDEO Ce alimente poți să folosești pentru un machiaj complet

in EcoLIFESTYLE 28 July 2017 227 Views

Fondul de ten poate fi obținut din faină de orez, pudră de cacao, apă și ulei de susan, iar luciul de buze poate fi înlocuit cu sfeclă roșie, plus ulei de cocos. Au demonstrat asta două vedete de pe Youtube care s-au machiat cu alimente.

VIDEO Ce alimente poți să folosești pentru un machiaj complet

Chinezoaica Ms. Yeah a devenit celebră pe Youtube după ce a început să posteze filmulețe în care gătește la birou cu tot felul de obiecte și consumabile din spațiul unde are jobul: friptură pe faianță, înghețată cu ajutorul unui stingător de incendiu, hamburger chinezesc pe o carcasă de PC, vată de zahăr într-o cutie de carton etc.

În episodul 21, aceasta demonstrează cum poți folosi consumabilele de la birou și ingrediente din bucătărie pentru a crea un machiaj de zi. În clipul numit „DIY Make-up with Food! Can’t I Be Both Genius and Pretty?” scenariul este că Ms. Yeah, care doarme cu capul pe birou, află că trebuie să se prezinte la un festival într-o oră, apoi începe să se aranjeze.

Dintr-un amestec de faină de orez, pudră de cacao, apă și ulei de susan creează un fond de ten potrivit culorii pielii ei. Cu o bezea, își pudrează faină de orez, apoi cu o pană din coada găinii pe care o cresc la birou (pe lângă un porcușor), își dă contur sprâncenelor cu cafea solubilă. Pudra de cacao devine fard de obraz, iar câteva bomboane Skittles amestecate cu apă și făină de orez se transformă în fard pentru pleoape.

Partea care a iscat cele mai multe controverse în comentarii este cea în care Ms. Yeah folosește un pix cu pastă neagră în loc de tuș.

„Să folosești pix în loc de tuș este foarte periculos pentru ochi și uneori foarte greu de îndepărtat. Trebuia să îl înlocuiești cu cărbune amestecat cu puțin ulei”, a comentat cineva.

VIDEO Ce alimente poți să folosești pentru un machiaj complet

Apoi, din câteva fire de păr ale colegului de birou își face gene false, iar dintr-un amestec de suc de roșii și fructul copacului numit Myrica rubra (sau copacul chinezesc cu căpșuni) face un luciu de buze colorat. Își confecționează rapid niște cercei din biscuiți Oreo și este gata pentru petrecere.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qSEbj8-vZsA]

Ms. Yeah nu a fost prima persoană care s-a machiat cu ajutorul alimentelor. În noiembrie 2016, mai multe bloggerițe de frumusețe s-au înscris la #facefulloffoodchallenge. În această provocare s-a remarcat Raychel Newton, o youtube-ăriță care a folosit unt pe post de iluminator, pudră de brânză în loc de fard de pleoape, sfeclă roșie și ulei de cocos pentru a-și colora buzele și un baton de Snickers pentru a crea umbre pe obraji și pe nas.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FG1GgYv1dCU]

Comentarii

comentarii