Macron reune╚Öte directorii celor mai mari fonduri suverane de investi╚Ťii pentru a g├óndi o strategie pro-mediu dedicat─â companiilor

in Business 11 July 20183 Views

Directorii celor mai mari ╚Öase fonduri suverane de investi╚Ťii din lume ╚Öi-au luat angajamentul de a lua m─âsuri de combatere a schimb─ârilor climatice ╚Öi de a g├óndi o strategie pro-mediu pentru companii ├«n cadrul unei ├«nt├ólniri organizate de pre╚Öedintele Fran╚Ťei, Emmanuel Macron.

By Kremlin.ru, via Wikimedia Commons

├Ämpreun─â cu Macron, reprezentan╚Ťii fondurilor vor g├óndi un cadru de investi╚Ťii pro-mediu. Companiile ├«n care fondurile investesc vor fi obligate s─â respecte cerin╚Ťele ghidului.

Cele ╚Öase fonduri suverane de investi╚Ťii gestioneaz─â o sum─â total─â de 3 trilioane de dolari, inclusiv cel mai mare fond din lume, al Norvegiei, care ajunge la 1 trilion de dolari.

Pe l├óng─â Norvegia, sunt implicate fonduri de investi╚Ťii din Golful Persic, Kuweit, Qatar, Arabia Saudit─â ╚Öi Emiratele Arabe Unite, care s-au angajat s─â investeasc─â ├«n companii care iau ├«n considerare riscurile climatice c├ónd ├«╚Öi dezvolt─â strategiile. Directorii fondurilor din Noua Zeeland─â s-au al─âturat ╚Öi ei proiectului.

Fondurile, ale căror surse principale de bani provin de la combustibili fosili, s-au angajat și să publice date legate de eforturile de reducere a amprentei proprii de carbon, măsură care se va aplica și pentru companiile implicate.

Consilierii preziden╚Ťiali francezi se a╚Öteapt─â ca orient─ârile s─â influen╚Ťeze pozitiv ╚Öi al╚Ťi mari gestionari de active.

ÔÇ×Pe l├óng─â sumele colosale gestionate de aceste fonduri, ne baz─âm pe efectul bulg─ârelui de z─âpad─â. Prin implicarea lor ├«n acest leg─âm├ónt comun, va exista un efect de rico╚Öeu care se va r─âsp├óndi ├«n domeniul finan╚Ťelor globale.ÔÇŁ, a declarat pentru Reuters un consilier preziden╚Ťial.

Ini╚Ťiativa vine la un an dup─â ce pre╚Öedintele SUA, Donald Trump, a anun╚Ťat retragerea ╚Ť─ârii din Acordul de la Paris. De atunci, Macron s-a pozi╚Ťionat ca lider al eforturilor de combatere a schimb─ârilor climatice.

Green Report Shop Transport ECO

La ├«nceputul anului, Fran╚Ťa a oferit 700 de milioane de euro Alian╚Ťei Interna╚Ťionale pentru Energie Solar─â, pentru a sus╚Ťine dezvoltarea energiei solare ├«n 121 de ╚Ť─âri ├«nsorite. ├Än luna aprilie a acestui an, Macron a ╚Ťinut un discurs ├«n Congreul American ├«n care a reamintit importan╚Ťa Acordului de la Paris ╚Öi importan╚Ťa unei tranzi╚Ťii c─âtre o economie cu mai pu╚Ťin carbon.

├Äns─â unii activi╚Öti de mediu critic─â activitatea modest─â a guvernului francez ├«n primul s─âu an, care a cedat ├«n fa╚Ťa presiunilor lobby-urilor agricole ╚Öi de industrie.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii