VIDEO Madrid. 80.000 de copaci avariaţi de furtuna de zăpadă vor fi tăiați

in Schimbări Climatice 27 January 2021 41 Views

Autorităţile spaniole din capitala Madrid vor tăia în jur de 80.000 de copaci care au fost avariaţi de furtuna de zăpadă Filomena. 50% din copacii din oraș au fost afectați.

„Problema copacilor este acum cea mai mare îngrijorare a noastră pentru că reprezintă un risc și un pericol pentru cetățeni. 50% din copacii din Madrid au fost afectați, iar din aceștia 10% trebuie tăiați pentru că au probleme serioase, adică în jur de 80.000 de copaci”, a declarat reprezentantul pentru mediu și transport, Borja Carabante, pentru El Mundo.

Acesta a explicat că o estimare inițială a arătat că în jur de 750.000 de copaci au fost avariați (numărul a urcat la 820.000 după o revizuire), iar 10% din aceștia nu-și vor mai reveni și trebuie tăiați.

Politicianul conservator a precizat că vor fi plantaţi noi copaci pentru a-i înlocui pe cei tăiaţi. În acest sens, urmează consultări cu „experți care pot spune care specii sunt mai bune din punct de vedere estetic și pentru conservarea spațiilor verzi”. Unii copaci au cedat sub greutatea zăpezii care, în nopțile cu temperaturi de minus 20 de grade, a înghețat.

Furtuna Filomena, care a adus vânturi puternice şi ninsori abundente la Madrid la începutul acestei luni, a paralizat traficul. Astfel, pe străzile orașului s-au adunat 9.000 de tone de deșeuri pe care departamentul condus de Carabante trebuie să le gestioneze.

Majoritatea parcurilor din capitala Spaniei au fost închise din motive de siguranţă după furtună, inclusiv popularul Retiro Park.

Citește și: 

Grecia. De la 20 de grade, la minus 20 de grade, peste noapte

Comentarii

comentarii