Mafia si-a prins bratul in morile de vant

in Energie 5 April 2013 126 Views

Energia eoliana nu este intotdeauna atat de curata pe cat pare. In Italia a devenit un sector predilect pentru spalarea banilor, scrie lesechos.fr. O demonstreaza Vito Nicastri, supranumit si ÔÇťregele eolienelorÔÇŁ, ┬ácaruia Directia Antimafia din Palermo i-a confiscat active in valoare de 1, 3 miliarde euro, cea mai importanta captura realizata vreodata, in Italia, intr-o operatiune antimafia.

Nicastri este unul dintre principalii antreprenori italieni, din eolian si fotovoltaic, si a pus pe picioare un adevarat imperiu de ferme eoliene in Sicilia, Lombardia, Latium si Calabria, in colaborare cu societati luxemburgheze, daneze si spaniole. Nicastri se afla in arest la domiciliu, pentru 3 ani, la resedinta sa din Trapani, Sicilia.

Este un rezultat fara precedent. Continuam insa cercetarile, deoarece trebuie depistati adevaratii ┬áfaptasi. Nicastro este un om de paie al actualului cap al Mafiei, Matteo Messina DenaroÔÇŁ, a spus Arturo De Felice, seful Directiei Antimafia din Palermo.

Sechestrarea activelor lui Nicastri intervine in momentul in care energiile regenerabile sunt in plin avant in Italia. Potrivit ultimului raport Kyoto Club, productia de energie eoliana a crescut, in Italia, la 34,2%, in 2012, iar cea inregistrata in sectorul fotovoltaic, la 72%, cele 2 surse reprezentand 9,6% din cererea de enrgie electrica la nivel national.

Comentarii

comentarii