Manifestatii violente la Napoli, din cauza crizei deseurilor

in EcoLIFESTYLE 24 September 2010 103 Views

Sute de tone de gunoi sunt din nou pe strazile orasului italian Napoli, unde in cursul noptii trecute au avut loc confruntari intre politie si manifestanti care se opun utilizarii unui spatiu de reciclare, informeaza AFP.

Noua criza a deseurilor din Napoli are drept cauza un conflict social, angajatii firmelor de salubrizare temandu-se ca 400 dintre colegii lor sezonieri vor fi disponibilizati in noiembrie.

Protestul a fost insotit de o manifestatie a locuitorilor din Terzignano, localitate situata la 20 de kilometri sud-est de Napoli. Acestia afirma ca groapa de gunoi din apropierea localitatii s-a umplut si refuza sa mai accepte deseuri.

Trei zile de confruntari

Potrivit martorilor, peste 2.000 de persoane au blocat trecerea camioanelor, iar politia a folosit gaze lacrimogene spre manifestantii care au ripostat cu pietre.

”Un grup mare de manifestanti a blocat pentru a treia noapte consecutiva trecerea camioanelor de gunoi spre Terzignano, unde, pentru prima data, au existat confruntari cu fortele de ordine”, a anuntat politia din Napoli.

Un agent de politie a fost ranit usor in confruntari. Zilele trecute, protestatarii s-au limitat la avarierea vehiculelor care transporta deseuri.

In urma acumularilor spectaculoase a deseurilor in Napoli, caz care a ajuns in atentia presei internationale in vara anului 2007, Comisia Europeana a actionat in justitie Italia.

Curtea Europeana de Justitie a condamnat Guvernul de la Roma, criticat pentru ca nu dispune inca de o retea pentru reciclarea deseurilor in zona Napoli.

 

Comentarii

comentarii