Împotriva poluării: din 2040, Marea Britanie interzice vânzarea de vehicule noi pe benzină și motorină

in Poluare, Transport 27 July 2017 197 Views

Guvernul condus de Theresa May a anun╚Ťat c─â v├ónz─ârile de autovehicule noi pe combustibili fosili vor fi interzise din 2040, informeaz─â BBC. Ini╚Ťiativa face parte din setul de m─âsuri prin care Marea Britanie lupt─â ├«mpotriva polu─ârii.

vehicule

foto: wikimedia commons

Anun╚Ťul vine ├«n contextul ├«n care, ├«n urm─â cu trei s─âpt─âm├óni,┬áFran╚Ťa a anun╚Ťat o m─âsur─â identic─â: p├ón─â ├«n 2040 va interzice comercializarea ma╚Öinilor alimentate de combustibili fosili. Decizia vine ├«n sprijinul m─âsurilor convenite ├«n 2015 ├«n cadrul Acordului Climatic de la Paris.

├Än plus, Executivul va pune la dispozi╚Ťie un fond de 255 de milioane de ┬ú, prin care s─â ajute autorit─â╚Ťile locale s─â rezolve problema polu─ârii. M─âsuri precum modificarea schemelor rutiere ╚Öi taxarea vehiculelor poluante ar putea fi aplicate, dac─â efectele sunt insuficiente.

Totu╚Öi, m─âsura prin care se vrea interzicerea ma╚Öinilor pe combustibili fosili nu include ╚Öi o strategie de casare pentru vehiculele vechi, sus╚Ťin jurnali╚Ötii britanici. Guvernul va oferi sprijin direct consiliilor locale, un fond de 40 de milioane de ┬ú, fiind pus la dispozi╚Ťie ├«n scurt timp.

Citește și: Din 2019, modele noi de mașini Volvo vor fi doar electrice și hibride

Autorit─â╚Ťile locale pot folosi fondurile primite pentru mai multe tipuri de m─âsuri, de la modificarea traseelor rutiere, implementarea de noi tehnologii ╚Öi p├ón─â la ├«ncurajarea locuitorilor s─â foloseasc─â mai mult transportul ├«n comun. Dac─â aceste m─âsuri nu vor fi de ajuns, Guvernul a anun╚Ťat c─â urm─âtoarele vor fi taxarea ma╚Öinilor care vor s─â intre ├«n zonele intens circulate.

Citește și: Studiu: dacă ocolești străzile principale, expunerea la poluare scade cu jumătate

Planurile Guvernului pentru un aer mai curat au fost f─âcute publice dup─â ce acesta a fost obligat prin hot─âr├óre judec─âtoreasc─â. Ini╚Ťial, Executivul a vrut s─â am├óne publicarea planului p├ón─â la urm─âtoarele alegeri generale.

Comentarii

comentarii