Mari companii, interesate de energiile neconventionale din Tulcea

in Energie 31 January 2008 76 Views

Doua mari companii europene prospecteaza judetul Tulcea pentru a vedea in ce masura pot dezvolta afaceri in aceasta zona a tarii.

Una dintre cele doua companii, SAAB, este cea care a produs primul autoturism din Romania pe baza de biocombustibil, pe 25 mai 2007, cheile acestei masini fiind inmanate ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi.

Cea de-a doua companie, ABENGOA, este prezenta in peste 70 de tari si dezvolta in Spania cel mai mare complex de centrale solare din Europa, investitia care se va incheia in 2013 fiind estimata la 1,5 miliarde de euro.

Reprezentantii celor doua companii s-au intalnit cu presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Gheorghe Bunduc, care s-a aratat incantat de posibilitatea ca firmele sa dezvolte afaceri in judetului Tulcea.

"Pentru dezvoltarea unor afaceri in domeniul energiilor neconventionale, suntem avantajati de densitatea redusa a populatiei pe teritoriul judetului, cat si de faptul ca peste 50% din suprafata este protejata si putem dezvolta foarte bine aici energia solara si cea eoliana", a declarat presedintele Gheorghe Bunduc.

In domeniul energiei eoliene, in judetul Tulcea exista deja zeci de firme din Romania si strainatate care au demarat afaceri. Nicio firma insa, pana in prezent, nu s-a aratat interesata de a dezvolta centrale solare in judetul Tulcea.

Comentarii

comentarii