Marile corporații cer UE să simplifice procesul de investiții în energie regenerabilă

in Energie 27 November 2018 68 Views

Aproape 100 de organizații conduse de mari corporații ca Amazon, Google și Engie au cerut guvernelor europene să simplifice procesul de investiții în energie regenerabilă, în cadrul unei declarații comune care are ca scop eliminarea barierelor din calea achiziției energiei regenerabile la nivel de corporații în Europa.

Organizațiile au semnat declarația comună la evenimentul RE-Source 2018 care a avut loc săptămâna trecută în Amsterdam, relatează Clean Technica.

„După cum a arătat clar raportul Grupului Interguvernamental Privind Schimbările Climatice (IPCC) și după cum vor sublinia și următoarele negocieri climatice COP24, combaterea schimbărilor climatice reprezintă o urgență globală și va necesita decarbonizarea rapidă a sistemului de electricitate. Achiziția energiei regenerabile de către corporații poate juca un rol vital în încurajarea acestei tranziții.”

Organizațiile cer guvernelor europene să elimine barierele administrative și legislative care previn achiziția energiei regenerabile la nivel de corporații. Ele au dat ca exemplu succesul achizițiilor realizate în țările nordice, Olanda și Marea Britanie, care ar putea fi replicate și în restul Uniunii Europene. Declarația a fost semnată de companii ca Amazon, Enel Green Power, Engie, Facebook, Google, Heineken, IKEA, Microsoft și mulți alții.

Declarația RE-Source cere legislatorilor să ia măsuri pentru a rezolva mai multe probleme urgente, cum ar fi încurajarea tranzacțiilor transfrontaliere de energie, pentru a maximiza oportunitățile de aplicare a celor mai rentabile soluții de energie regenerabilă, precum și implementarea unor sisteme de garanții de origine care asigură integritatea ecologică, transparența și previn dubla contabilizare.

„Achiziția energiei regenerabile la nivel de corporații joacă un rol vital în accelerarea tranziției Europei către energie curată. Cererea din partea corporațiilor este clară. Odată cu aprobarea Directivei privind Energia din Surse Regenerabile, așteptăm cu interes un cadru de reglementare care să permită CAEE-urilor să asigure mai multe investiții în energia regenerabilă, ducându-ne mai departe în drumul către o Europă mai verde.”, a declarat Vanessa Miler de la Microsoft.

Comentarii

comentarii