Marriott va elimina sticluţele de plastic pentru şampon din hotelurile sale până în 2020

in Business, Deseuri, Poluare 8 September 2019 168 Views

Lanțul hotelier Marriott International a anunțat că va înlocui sticluțele de toaletă de unică folosință, cu șampon, balsam și gel de duș în băile din camerele de oaspeți, cu recipiente mari, cu pompă.

Până în prezent, compania a lansat deja sticlele mai mari la aproximativ 1.000 de proprietăți în America de Nord și se așteaptă acum ca majoritatea celorlalte hoteluri să facă trecerea până în decembrie 2020.

Odată extins programul în toate locațiile Marriot din lume, este de așteptat să oprească anual aproximativ 500 de milioane de sticluțe să ajungă în depozitele de deșeuri, adică aproximativ 850 de tone de plastic, o reducere anuală de 30% a consumului său de plastic actual.

“Aceasta este a doua inițiativă globală care vizează reducerea materialelor plastice de unică folosință în doar un an, ceea ce subliniază cât de important este să credem că că putem să găsim continuu modalități de a reduce impactul asupra mediului la hotelurile noastre. Este o prioritate uriașă pentru noi”, a spus Arne Sorenson, președinte și director executiv al Marriott International.

Deja, mai mult de 20% din cele peste 7.000 de proprietăți ale Marriott International oferă acum sticle mai mari în dușurile camerelor de oaspeți, eliminând sticlele de unică folosință care ajung adesea în depozitele de deșeuri.

Noul anunț extinde inițiativa de la începutul anului 2018 a Marriott International de a schimba sticluțele de toaletă de unică folosință cu sticle mai mari cu distribuitoare de pompe la cinci mărci din portofoliul: Courtyard by Marriott, SpringHill Suites, Residence Inn, Fairfield by Marriott și TownePlace Suites.

În plus, patru dintre brandurile Marriott International – Aloft Hotels, Element by Westin, Four Points și Moxy Hotels – au implementat anterior conceptul de sticlă de toaletă mari, în timp ce un al cincilea – AC by Marriott – este în curs de a face schimbarea.

O sticlă mare tipică, cu pompă, conține aceeași cantitate de produs ca aproximativ 10 până la 12 sticluțe, de o singură utilizare. Deoarece sticluțele nu sunt de obicei reciclate, acestea se ajung în coșurile de gunoi ale hotelului – generând deșeuri care nu se vor descompune niciodată cu adevărat în depozitele de deșeuri.

Pe lângă faptul că le permite oaspeților să folosească cât mai mult dintr-un produs, sticlele mai mari sunt de asemenea reciclabile, împreună cu alte recipiente de bază, cum ar fi sticlele de suc.

Marriott International, care primește peste 1 milion de oaspeți în fiecare seară, a început pentru prima dată să înlocuiască sticlele de toaletă de unică folosință în aproximativ 450 de hoteluri în ianuarie 2018. Astăzi, cele aproximativ 1.000 de hoteluri care au făcut ca schimbătorea au raportat un feedback pozitiv din partea clienților.

Marriott International are sediul în Bethesda, Maryland, SUA și cuprinde un portofoliu de peste 7.000 de proprietăți sub 30 de mărci de top, distribuite în 132 de țări și teritorii, inclusiv România.

Comentarii

comentarii