Masina pe baza de aer comprimat iese la vanzare peste un an

Un inginer a promis ca, intr-un an de zile, va incepe vanzarea unei masini care functioneaza pe baza de aer comprimat si care nu produce niciun un fel de emisii, informeaza BBC News.

OneCat va avea cinci locuri si va fi construita din fibre de sticla, cu o greutate de doar 350 de kilograme. Masina va costa putin peste 2.500 de euro si se va deplasa pe baza aerului comprimat stocat intr-un container de fibre de carbon de sub sasiu. Containerele pot fi umplute cu aer dintr-un compresor in doar trei minute, mult mai repede decat o masina pe baterie electrica.

Masina poate fi alimentata si de la un cablu de distributie timp de patru ore sau de la un compresor de la bord.
Pentru calatoriile mai lungi, pistonii de aer comprimat pot fi incarcati printr-o duza de injectie care incalzeste aerul pentru a creste presiunea din pistoane. Duza de injectie va folosi orice fel de combustibil lichid.

„Primii clienti vor fi oamenii carora le pasa de mediu. Trebuie sa fie, de asemenea, si economica”, a declarat inventatorul francez Guy Negre.

Guy Negre promite de peste zece anica se afla in pragul unei descoperiri majore. Observatorii independenti sunt convinsi de aceasta data ca este aproape deoarece cercetatorul a obtinut sprijinul gigantului indian Tata. Aceasta companie va fi singura care va avea voie sa vanda masina. Intr-o prima faza, vanzarile vor viza doar piata indiana.

Inventatorul spera sa convinga si alte sute de investitori sa construiasca masina in propriile fabrici, productia realizandu-se doar din materiale care se gasesc in proportie de 80% la nivel local.

„Va fi o economie majora pentru nivelul total al emisiilor”, a mai spus Guy Negre. El a adaugat ca isi doreste ca fiecare fabrica sa vanda propriile masini pe baza de aer comprimat pentru a elimina intermediarii. Inventatorul cere 1% din vanzarile globale, aproximativ 680.000 de euro pe an.

In ceea ce priveste testele de securitate, Guy Negre spune ca singurul risc este pentru urechi din cauza zgomotului puternic provocat de explozia aerului comprimat.

Foto: news.bbc.co.uk

spot_img

Ultimele știri