Masini verzi la Salonul Auto de la Detroit

in Transport 14 January 2008 70 Views

Cea de-a XX-a editie a Salonului Auto din Detroit si-a deschis portile duminica sub semnul preocuparii pentru reducerea emanatiilor de gaze cu efect de sera. Producatorii americani au pus accentul pe inovatiile tehnologice care permit reducerea consumului sau folosirea unor carburanti mai "curati", informeaza Antena 3.

Salonul a fost inaugurat prin spectaculoasa lansare a unei noi camionete Dodge, marca a grupului Chrysler. Prototipurile diferitelor versiuni ale vehiculului au defilat pe strazile din Detroit, insotite de o turma de vite manate de cow-boy, in stilul clasic al Vestului Salbatic. Noile camionete vor putea fi achizitionate din aceasta toamna. Concernul Ford si-a lansat si el un model similar la salonul din Detroit.

La editia din acest an sunt expuse 750 de vehicule, dintre care 50 de modele noi si numeroase versiuni ameliorate ale celor existente.Toti marii constructori au tinut sa-si arate preocuparea pentru reducerea consumului si a poluarii. Marele concern General Motors a anuntat ca gama sa din acest an cuprinde 25 de vehicule propulsate de "tehnologii curate". Este vorba mai ales de motoare cu etanol, desi firma crede ca adevarata solutie a viitorului este motorul electric.

Grupul Chrysler a propus, la randul sau, trei vehicule experimentale ce folosesc tot atatea tehnologii: alimentarea electrica, bateria cu combustibil si propulsorul hibrid. Constructorii japonezi raman cei mai avansati in domeniu, deoarece produc deja de cativa ani vehicule "curate".

La Salon au fost anuntate si "masinile anului 2007" in Statele Unite: Chevy Malibu, produs de General Motors, si un "monospatiu" al japonezilor de la Mazda.

Comentarii

comentarii