Masinile hibrid vor aduce 10% din vanzarile globale ale Honda Motor pana in 2010

in Transport 14 January 2008 68 Views

Masinile hibrid vor aduce 10% din vanzarile globale ale Honda Motor pana in 2010 datorita eforturilor companiei de crestere a eficientei combustibililor si politicii de reducere a emisiilor de monoxid de carbon, informeaza WBCSD.

"Provocarea realizarii celor mai eficiente produse din punct de vedere al consumului de combustibil si fara un impact negativ asupra mediului se vor afla in continuare in centrul eforturilor noastre de dezvoltare", a declarat Takeo Fukui, presedintele Honda, prezent la Salonul Auto de la Detroit.

Honda dezvolta mai multe solutii alternative cum sunt hibrizii electrici, motorina curata si celulele de combustibil pe baza de hidrogen.

"Consideram ca cea mai buna solutie este un vehicul pe baza de celule de combustibil care stabileste noi standarde pentru emisii mai curate si eficienta mai ridicata prin tehnologia alternativa a combustibilului", a adaugat Takeo Fukui. Presedintele Honda a prezentat noul vehicul FCX Clarity, bazat pe celule de combustibil, care va fi distribuit unui numar redus de clienti din California in cursul acestui an.

Takeo Fukui considera ca energia hibrida este mai potrivita vehiculelor mici unde castigurile in eficienta sunt cele mai mari. Din acest motiv compania va introduce pe piata doua masini mici hibride in urmatorii ani.
Unul dintre aceste modele va fi lansat anul viitor, iar Honda se asteapta sa vanda 200.000 de unitati la nivel global, dintre care jumatate in America de Nord.

Noile motoare i-DTEC, bazate de motorina curata, vor aparea pe piata europeana in acest an si pe piata americana in 2009.

Foto: msn.com

Comentarii

comentarii