Massive Attack va merge cu trenul în turneul din Europa pentru a-şi reduce amprenta de carbon

in Poluare, Schimbări Climatice 7 January 2020 53 Views

Trupa Massive Attack a anunţat că va folosi trenul pentru a se deplasa în cadrul următorului turneu din Europa pentru a-și reduce emisiile de carbon.

Vocalul Robert Del Naja spune că trupa, care se află în prezent în Franța, vrea să evite zborul. El a declarat pentru BBC Radio 4 că se simte în conflict din cauza modului în care turneul trecut a contribuit la schimbările climatice.

Massive Attack a donat patru ani datele din turneele sale Universității din Manchester care a realizat un raport despre în amprenta de carbon a industriei muzicale.

Citeşte şi: Chitaristul formaţiei Queen vrea încă un concert Live Aid pentru a ajuta la combaterea încălzirii climatice

De asemenea, trupa a petrecut o mare parte din anul 2019 cu grupul de campanie pentru mediu Extinction Rebellion și a cântat la unul dintre protestele sale din Londra.

Robert Del Naja, aka 3D, a declarat pentru BBC: “[Ca muzicieni] ne-am bucurat de un stil de viață cu conținut ridicat de carbon. Dar, ca societate, am trăit cu toții într-o economie bazată pe combustibili fosili pentru mult timp și am avut foarte puține opțiuni în această privinţă. Acum, provocarea este nu numai să facem sacrificii personale, ci să insistăm asupra schimbării sistemice necesare”

Massive Attack nu este singura trupă îngrijorată de schimbările climatice şi aportul turneelor pentru creşterea amprenetei de carbon a lumii. Coldplay a anunţat anul trecut că va întrerupe toate turneele până când acestea nu vor deveni mai ecologice.

Cele mai recente cifre ale industriei muzicale sugerează că muzica live generează 405.000 de tone de emisii de gaze cu efect de seră doar în Marea Britanie în fiecare an.

Comentarii

comentarii