Materiale educaționale gratuite pentru lecții interactive despre reciclare și colectare separată

Harta Reciclării, un proiect al ONG-ului ViitorPlus, pune gratuit la dispoziția profesorilor materiale educaționale pentru lecții interactive despre colectarea separată și reciclare. Informațiile sunt potrivite pentru elevii din clasele primare, gimnaziu, dar și liceu.

„Am pregătit pentru toți profesorii și elevii o lecție online interactivă și distractivă despre grija pentru mediu prin colectare separată și reciclarea deșeurilor”, transmit cei de la Harta Reciclării.

Scopul sesiunii este de a informa elevii despre importanța reciclării și care sunt regulile unei colectări corecte. Toate materiale sunt puse la dispoziția profesorilor în mod gratuit.

Pachetul educațional digital conține:

  • Planul de lecție cu detalii, dedicat profesorilor pentru pregătirea orei de curs. Cursurile sunt împărțite pe trei categorii de vârstă: elevi din clase primare, gimnaziu și liceu.
  • Suport de curs tip PPT și filmulețe educaționale.
  • Document cu informații utile despre ce se colectează și ce nu se colectează separat, dedicat părinților pentru a recapitula acasă.
  • Link-uri către sursele educaționale suplimentare.
  • Afișe educaționale care pot fi tipărite și folosite în școală în colțul de reciclare, la reluarea cursurilor.

Profesorii primesc adeverință după susținerea sesiunii online pentru cel puțin o clasă. Cadrele didactice de școală generală care vor să educe mai mulți elevi sunt invitați să participe și la ecOprovocarea Junior (tot un proiect al asociației ViitorPlus) – un concurs cu premii totale în valoare de 20.000 lei pentru profesori și școlile lor. În plus, elevii își pot personaliza online și descarca de pe hartareciclarii.ro propria diplomă  de participare.

Pentru a beneficia de materialele educaționale digitale gratuite, profesorii trebuie să completeze acest formular. Vor primi apoi pe email pachetul educațional digital în aproximativ trei zile lucrătoare.

Nu este pentru prima dată când Harta Reciclării pune la dispoziția cadrelor didactice astfel de materiale. În anul școlar 2019-2020, 634 de profesori, din 416 școli din România și Republica Moldova, au susținut sesiunile educaționale pentru 42.743 de elevi. Aproximativ 97% dintre respondenți (238) au afirmat că ar dori să susțină o nouă sesiune educațională. Raportul dintre partea teoretică și cea practică a fost apreciat de 82% dintre profesorii respondenți cu calificativul foarte bun și de 15% profesori cu calificativul potrivit.

„O atitudine responsabilă față de mediu se învață încă din școală, pentru a forma un comportament responsabil pentru viitorii adulți”, au subliniat cei de la ONG-ul ViitorPlus.

Citește și: 

„Școala plină de energie”, un proiect prin care copiii învăţă cum să fie responsabili față de natură

Unii elevi din Finlanda merg la școală cu bicicletele chiar și la -17 grade

spot_img

Ultimele știri