Matthew McConaughey a lansat o casă mică, realizată în stil rustic

in EcoLIFESTYLE 5 January 2020 369 Views

Actorul Matthew McConaughey era demult un admirator al curentului „tiny house”, iar acum a contribuit chiar la crearea unei case mici, care poate fi închiriată cu 293 de dolari pe noapte. Casa este în stil rustic și nu are wi-fi.

În 1996, Matthew McConaughey locuia ocazional într-o autorulotă care, însă, s-a dovedit prea mică pentru el. În 2004 și-a cumpărat un model puțin mai mare – Airstream International CCD 28 -, iar recent a avut chiar ocazia să participe la crearea unei case mici.

Casa „The Reserve” a fost construită din materiale sustenabile, este dotată cu panouri solare și are chiar și un mini-bar. Nu are, însă, internet și televizor.

Foto: Brendon Thorne/Getty Images pentru Wild Turkey

McConaughey s-a implicat în proiect de la conceperea designului și până la construcția în sine, alături de frații gemeni Chris și Cam Grant, fondatorii unui startup de construit case mici, Unyoked.

Actorul și-a pus amprenta personală în alegerea cărților care se află lângă patul matrimonial – Ralph Waldo Emerson și Og Mandino, unii dintre autorii săi preferați – și a muzicii care poate fi ascultată la un casetofon vechi – Bob Dylan.

Foto: Brendon Thorne/Getty Images pentru Wild Turkey

„The Reserve” este parte dintr-o inițiativă a brandului de lichior Wild Turkey, deținut tot de actor, care are scopul să reconecteze oamenii cu natura, dar și de a proteja mediul.

Sumele obținute din închirierea casei în lunile noiembrie și decembrie, dar și un dolar pentru fiecare sticlă de lichior vândută din bar, au fost donate Fundației pentru Parcuri Naționale și Animale Sălbatice.

Foto: Brendon Thorne/Getty Images pentru Wild Turkey

„Întotdeauna am venerat frumusețea Australiei”, a transmis McConaughey într-un comunicat. „Speranța mea este ca The Reserve să inspire australienii să se reconecteze cu natura, ca un antidot pentru ritmul frenetic al vieții”.

O noapte de cazare în această casă mică, ce se află în regiunea Coasta Centrală din Australia, costă 293 de dolari în timpul săptămânii și 353 de dolari în weekend.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii