Medalile pentru Jocurile Olimpice 2020 vor fi confecţionate din deşeuri electronice

in Business, Deseuri, deseuri electronice, Politici verzi 15 February 2019 222 Views

Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020 va confecţiona medaliile sportivilor din deşeuri electronice în încercarea de a face o declarație puternică despre sustenabilitate. Japonia a anunțat recent că va produce recompensele participanţilor din smartphone-uri reciclate, laptop-uri și alte gadgeturi.

Organizatorii au elaborat un plan de colectare a 2.700 kg de bronz, 30,3 kg de aur și 4,100 kg de argint, şi a invitat cetățenii să-și doneze telefoanele mobile și alte gadgeturi. Comitetul de organizare a anunțat că își va îndeplini obiectivele și va reuși să facă medaliile folosind deşeurile electronice. Colecta de dispozitive electronice mici se închide în 31 martie 2019 și până în prezent au fost colectat aproape 48.000 de tone de deșeuri electronice, inclusiv 5 milioane de telefoane mobile folosite.

După colectare, dispozitivele trec printr-un proces de topire, fiind dezmembrate de contractori acreditați în conformitate cu actul guvernului privind promovarea reciclării deșeurilor mici de echipamente electrice și electronice.

Medaliile vor fi apoi produse după ce elementele de aur, argint și bronz au fost extrase de către contractanții care au topit dispozitivelor. Conform rapoartelor BBC, proiectul oferă o soluție mică, dar eficientă pentru lupta noastră cu e-deșeurile. Datele ONU arată că lumea a generat 44,7 milioane de tone de deșeuri electronice în 2016, cifră care crește între 3 și 4% pe an.

Pentru a-şi realiza planul, Comitetul de organizare a colaborat cu NTT DOCOMO, centrul japonez de salubritate a mediului, ministerul mediului, guvernul metropolitan Tokyo și întreprinderile locale. Președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, s-a alăturat guvernatorului Tokyo-ului pentru o ceremonie simbolică, pentru a-și arăta angajamentul față de inițiativa de sustenabilitate.

Într-o declarație, ei au spus că “se află în aceeași barcă, lucrând împreună pentru succesul jocurilor olimpice “.

Reciclarea deşeurilor electronice pentru a produce medalii nu este un lucru cu totul nou. Metalele reciclate au fost folosite în anii precedenți pentru a face medalii olimpice, inclusiv în Rio, unde aproximativ 30% din argint și bronz din medalii provin din materiale reciclate. Desenele pentru medaliile olimpice Tokyo 2020 vor fi prezentate mai târziu în acest an.

Comentarii

comentarii