Medaliile olimpice vor fi fabricate din materiale reciclate obținute din deșeuri electronice

in EcoLIFESTYLE 4 August 2019 116 Views

Medaliile care vor fi oferite în cadrul Jocurilor Olimpice de Vară din 2020 de la Tokyo și a Jocurilor Paralimpice vor fi fabricate din materiale obținute din deșeuri electronice.

Comitetul olimpic de organizare din Japonia a început să colecteze dispozitive electronice vechi încă din 2017 pentru a putea extrage suficiente materiale cu care să fabrice cele 5000 de medalii. Oficiile municipale din Japonia au funcționat ca centre de colectare, care au adunat aproape 80.000 de tone de telefoane vechi, camere digitale, jocuri portabile și laptopuri. Din acestea s-au obținut 32 kilograme de aur, peste 3 tone de argint și peste 2 tone de bronz.  

Designul medaliilor este realizat de artistul japonez Junichi Kawanishi. Acesta a fost ales după ce a câştigat o competiţie susţinută de organizatori, la care au participat 400 de persoane.

Panglicile medaliilor sunt făcute din poliester reciclat, iar organizatorii au în plan utilizarea deșeurilor marine din plastic pentru a fabrica podiumurile.

Organizatorii proiectului speră ca această iniţiativă să îi inspire pe cei care vor veni să asiste la eveniment. În anii trecuţi, jocurile olimpice au fost criticate pentru construcţiile masive, făcute în timp record, apoi abandonate.

„Sperăm ca proiectul nostru de reciclare a electronicelor mici şi eforturile noastre de a contribui la o societate ecologică şi sustenabilă să rămână o moştenire a Jocurilor Olimpice din Tokyo 2020”, au scris organizatorii proiectului.

Jocurile Olimpice din 2020 vor avea loc în perioada 24 iulie – 9 august.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii