Membrii echipei EFdeN solicită primului ministru sprijin pentru obiectivele obligatorii de eficiență energetică

Echipa-EFdeN
EFdeN, echipa de studenți reprezentanți ai României la concursul internațional pentru clădiri verzi Solar Decathlon Europe

Romania Green Building Council (RoGBC) și EFdeN, echipa de studenți reprezentanți ai României la concursul internațional pentru clădiri verzi Solar Decathlon Europe, au trimis o scrisoare deschisă primului ministrului Victor Ponta cu solicitarea de a sprijini obiective obligatorii de eficiență energetică ca parte a Pachetului Clima – Energie 2030 al Uniunii Europene.

Documentul de poziție explică faptul că cei mai activi investitori imobiliari de pe piață apreciază și susțin un obiectiv clar și ambițios demonstrând totodată un progres și un succes semnificativ pentru a arăta că aceste obiective sunt deja accesibile și benefice. În plus, arhitecții, inginerii, furnizorii de tehnologii și materiale, instituțiile financiare și instituțiile guvernamentale ale României sunt pregătite pentru a atinge nivelul de performanță al clădiriilor necesar pentru a susține schimbarea către o economie sustenabilă.

Romanii își doresc mai mult ca niciodată să trăiască într-un mediu sănătos, care este ceea ce noi, RoGBC și partenerii noștri luptăm să construim. în ediția 2014 a concursului internațional Solar Decathlon Europe, echipa României a fost singura participanta din Europa de Est. Credem cu tărie că România că țara poate fi în prima linie în acest efort ambițios către o economie sustenabila în care eficienta energetică și respectul față de mediu vor crea un viitor mai bun și mai luminos pentru România și pentru Uniunea Europeană”, a declarat Mihai Toader-Pasti, project manager al EFdeN.

De asemenea, Monica Ardeleanu, Ph.D. Director of Development and Policy la România Green Building Council, consideră că avem toate motivele să fim încrezători că România se poate alătura celorlaltor State Membre avansate în eficiență energetică și clădiri verzi.

Avem cunoștințele, inovația, capitalul uman valoros și resursele economice puse la dispoziție de sectorul privat. Cele mai avansate tehnologii și materiale au fost deja utilizate în realizarea unor clădiri performante cu un nivel foarte ridicat de eficienta energetică și sustenabilitate. Toate elementele puzzle-ului au fost implementate cu succes în diferite proiecte inovative și de calitate. Trebuie doar să punem piesele împreună pentru a construi clădiri de excelenta care vor reprezenta un model demonstrând în prezent că putem îndeplini cerințele Uniunii Europene pentru Clădiri Net Zero Energie în 2020 și atinge obiectivul ambițios de eficienta energetică pentru 2030″, a afirmat  Monica Ardeleanu.

Este clar că un număr tot mai mare de companii din industria construcțiilor și sectorul imobiliar văd beneficiile asociate creșterii performanței de mediu a clădirilor noastre. Mulți dintre acești pionieri ai construcțiilor verzi din România au acționat în mod voluntar dorind să depășească standardele actuale de construcție și acum au în portofoliu o parte din cele mai de succes proiecte imobiliare livrate pe piața românească”, a declarat Steven Borncamp, CEO România Green Building Council.

spot_img

Ultimele știri