Meniul de la Globurile de Aur 2020 va fi 100% vegan

in Eat Smart, EcoLIFESTYLE 4 January 2020 171 Views

Cea de-a 77-a edi╚Ťie anual─â a Globurilor de Aur, gala care recunoa╚Öte cele mai bune film ╚Öi seriale de televiziune, va servi invita┼úilor o cin─â 100% din plante. Este pentru prima dat─â c├ónd un astfel de spectacol, care ofer─â premii importante, a scos complet carnea din meniu.

Actri┼úele, actorii, regizorii ┼či produc─âtorii vor gusta sup─â de sfecl─â aurie ┼či de hasma┼úuchi, ciuperci ├«n form─â de cochilie Saint-Jacques, precum ┼či risotto de ciuperci s─âlbatice ├«nso┼úite de varz─â de Bruxelles la gr─âtar ┼či morcovi rotunzi.

La desert, vedetele vor m├ónca “pr─âjitura Opera” f─âr─â crem─â, f─âr─â lapte ┼či nici unt, a anun┼úat pentru The Hollywood Reporter Matthew Morgan, responsabilul cu meniul de la ceremonie ┼či buc─âtar-┼čef la Beverly Hilton, acolo unde va avea loc gala.

“├Än timpul s─ârb─âtorilor, ne-am luat timp s─â reflect─âm asupra ultimului an ╚Öi am ├«nceput s─â ne g├óndim la noul an ╚Öi la deceniul viitorÔÇŁ, a declarat Lorenzo Soria, pre╚Öedintele Hollywood Foreign Press Assn. ÔÇ×Criza climatic─â este imposibil de ignorat ╚Öi dup─â ce am discutat cu colegii ╚Öi prietenii din comunitate, ne-am sim╚Ťit provoca╚Ťi s─â facem mai bine. Nu ne g├óndim c─â vom schimba lumea cu un fel de m├óncare, dar cu pa┼či mici ├«ncerc─âm s─â sensibiliz─âm. Alimentele pe care le m├ónc─âm, felul ├«n care sunt produse ┼či aruncate, totul contribuie la criza climatic─â”.

El a mai spus că decizia de a servi o masă complet bazată pe plante a fost salutată de partenerii de la Beverly Hilton și reprezintă un mic pas ca răspuns la o mare problemă.

Cu toate c─â cinele de la Globurile de Aur erau f─âr─â gluten de ceva vreme, cu siguran╚Ť─â nu au fost vegane. Meniul de anul trecut a inclus biban de mare ╚Öi legume ╚Öi o pr─âjitur─â de ciocolat─â f─âr─â f─âin─â completat─â cu crem─â de br├ónz─â Amaretto. Vegetarienii au avut dovleac umplut cu hummus, n─âut, quinoa, stafide ╚Öi muguri de floarea soarelui.

Meniul din 2018 pentru carnivor a inclus și biban de mare. În 2017, vedetele au fost tratate cu un filet mignon fantezist și, surpriză, biban de mare. În 2016, a fost file de păstrăv somonat, iar cu un an înainte, filet și Păstrăvul fântânel.

Decizia de a merge pe un meniu pe baz─â de plante ├«n acest an a fost luat─â cu o oarecare rezisten╚Ť─â ini╚Ťial─â.

Hollywood Foreign Press Assn dore┼čte, de asemenea, s─â reduc─â de╚Öeurile de plastic ├«n acest an, a╚Öa c─â a f─âcut echip─â cu Icelandic Glacial pentru a oferi oaspe╚Ťilor ap─â ├«n sticle de sticl─â. Toate paiele vor fi din h├órtie.

Premiile celei de-a 77-a ediţie a Globurilor de Aur vor fi acordate la 5 ianuarie, la Los Angeles.

 

Comentarii

comentarii