Mercedes-Benz lansează primul SUV complet electric, disponibil inclusiv în România

in Transport 23 July 2019 56 Views

Primul SUV Mercedes-Benz complet electric, produs în fabrica companiei din Bremen, este gata de drum și poate fi comandat şi în România şi este eligibil pentru programul Rabla Plus.

EQC a fost integrat în producția de serie a fabricii, alături de autovehiculele cu motor cu combustie sau hibrid. Maşina are un consum combinat de curent de 22.4 – 25.0 kWh/100 km şi un consum combinat de emisii CO2 de 0 g/k.

„Cu Mercedes-Benz EQC intrăm într-o nouă eră a mobilității. EQC face parte din familia de autovehicule electrice Mercedes-Benz și reflectă caracteristicile definitorii ale brandului nostru, precum calitatea, siguranța și confortul. Oferim clienților noștri un autoturism cu un design progresiv, cu un confort unic la condus și o autonomie optimă pentru utilizarea zi de zi”, afirmă Britta Seeger, Membru al Consiliului de Administrație al Daimler AG, responsabil pentru vânzările de autoturisme Mercedes-Benz.

Prețurile pentru versiunea de bază Mercedes-Benz EQC, cu o echipare generoasă, încep de la 75.922 Euro (TVA inclus), fiind eligibil pentru programul Rabla Plus. Autonomia cuprinsă între 374 km si 416 km.

Bateria Li-Ion de înaltă tensiune din dotarea EQC este dispozitivul central de stocare a energiei pentru unitatea electrică și impresionează prin densitatea mare de energie și conținutul energetic utilizabil. Aceasta asigură un spectru de autonomie între 374 și 416 km.

Un motor electric pe fiecare osie a autovehiculului transformă energia electrică în energie mecanică, sistemul de propulsie oferind astfel 760 Nm.

Alături de fabrica din Bremen, compania chino-germană Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC) începe anul acesta producția EQC pentru piața locală din China.

Rețeaua globală de producție și rețeaua de producție a bateriilor

Bateriile pentru producția EQC din Bremen sunt produse de Accumotive, subsidiară deținută în întregime de Daimler, la sediul din Kamenz (lângă Dresda) și sunt livrate parțial încărcate. Bateriile sunt păstrate în apropierea liniei de producție și apoi sunt livrate la cerere, cu ajutorul unor sisteme de transport autonome.

La nivel global, compania va investi în total peste un miliard de euro în producția de baterii, având în plan să dezvolte câte două fabrici în Kamenz / Saxonia și Stuttgart-Untertürkheim (Germania) și câte una în Sindelfingen (Germania), Beijing (China), Tuscaloosa (SUA), Jawor (Polonia) și Bangkok (Thailanda). Rețeaua mondială de producție de baterii pentru autovehiculele Mercedes-Benz Cars va cuprinde nouă fabrici pe trei continente.

Comentarii

comentarii