Mercedes va investi 200 de milioane de euro pentru a produce baterii electrice în Polonia

in Business, Transport 28 January 2019 38 Views

Constructorul auto german Mercedes-Benz Cars, parte a grupului Daimler, va produce la uzina sa de la Jawor (Polonia) baterii electrice deoarece compania inten╚Ťioneaz─â s─â-╚Öi intensifice investi╚Ťiile ├«n baterii electrice ├«n deceniul urm─âtor, a anun┼úat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Mercedes va investi 200 de milioane de euro ├«n actuala sa uzin─â de la Jawor, astfel c─â vor fi create 300 de noi locuri de munc─â. 

“Suntem ├«nc├ónta┼úi c─â un investitor care a fost al─âturi de noi de mai mul┼úi ani are din nou ├«ncredere ├«n noi ┼či a decis s─â fac─â investi┼úii la Jawor”, a declarat Mateusz Morawiecki.┬á

Oficialul a subliniat c─â aceast─â investi┼úie va cre┼čte competitivitatea economiei poloneze, va aduce noi tehnologii ┼či va fi benefic─â pentru dezvoltarea electromobilit─â┼úii, pe care Guvernul de la Var┼čovia o sus┼úine.

La r├óndul s─âu, Markus Schafer, membru ├«n Consiliul de Administra┼úie al Mercedes-Benz Cars, a declarat c─â, ├«n urma acestei investi┼úii, uzina de la Jawor va fi o parte important─â din re┼úeaua de uzine pentru produc┼úia de baterii electrice pe care Mercedes o pune la punct la nivel global. 

Schafer a ad─âugat c─â Mercedes crede ├«n viitorul electromobilit─â┼úii ┼či de aceea a decis s─â deschid─â cea de-a noua uzin─â de baterii electrice.

Daimler va cump─âra baterii ├«n valoare de peste 20 de miliarde de euro p├ón─â ├«n 2030, dat fiind faptul c─â va ├«ncepe produc╚Ťia ├«n mas─â a vehiculelor hibride ╚Öi electrice, a precizat compania ├«n decembrie.

Comentarii

comentarii