Merkel: Trebuie s─â trecem la autoturismele electrice sau cu hidrogen

in Business, Transport 15 April 2019 176 Views

Cancelarul Angela Merkel a declarat că Germania are nevoie să facă schimbări radicale în sectorul autovehiculelor prin trecerea la autoturismele cu combustie electrică sau pe bază de hidrogen.

Germania a alocat un miliard de euro pentru a sus╚Ťine un consor╚Ťiu care dore╚Öte s─â produc─â celule de baterii electrice ╚Öi inten╚Ťioneaz─â s─â finan╚Ťeze cercet─âri pentru a dezvolta acumulatori de genera╚Ťie viitoare.

Peste jumătate dintre mașinile vândute de Toyota în România, în 2018, au fost hibride

Comisia European─â a decis c─â ini╚Ťiativa Germaniei de a dezvolta o re╚Ťea pentru ├«nc─ârcare rapid─â a vehiculelor electrice ├«n ├«ntreaga ╚Ťar─â este ├«n conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Costurile total se ridic─â la 300 de milioane de euro, pe parcursul a patru ani. M─âsura promoveaz─â instalarea unor sta╚Ťii de ├«nc─ârcare de mare vitez─â, precum ╚Öi extinderea infrastructurii existente. Schema este deschis─â tuturor, inclusiv companiilor, persoanelor fizice ╚Öi autorit─â╚Ťilor locale. Sprijinul va fi acordat progresiv printr-o procedur─â de licita╚Ťie deschis─â ╚Öi transparent─â.

Poluarea urban─â ├«n multe ora┼če germane este mai ridicat─â dec├ót prev─âd normele UE, determin├ónd autorit─â┼úile s─â g─âseasc─â metode de a reduce poluarea.


Comentarii

comentarii