Microclimatele din plante, în premieră disponibile și în România

in Biodiversitate, Business, EcoLIFESTYLE 20 December 2018 218 Views

Studiile recente pun o legătura directă între starea de bine și nevoia omului modern de a fi în permanentă conexiune cu natura. Ca urmare a acestui trend, documentat și analizat stiințific în profunzime încă din anul 2009, Touch Design, o inițiativă antreprenorială 100% românească, a lansat un produs unic pe piata designului interior din România, microclimatele din plante de mici și mari dimensiuni.

Concepute pentru a recrea natura în cele mai mici detalii, microclimatele de plante sunt adevarate “insule de natură” ce pot fi introduse în orice ambient, oferindu-i un aspect cu totul spectaculos, grație conținutului viu și evolutiv.

Designul biophilic este unul dintre trendurile momentului, care tinde sa ia amploare tot mai mare și în anul 2019, pe tot mai multe piețe. Biophilia este o abordare a designului de interior și architectural, axată pe studii amănunțite de psihologie comportamentală și antropologie care relevă nevoia omului modern de a fi conectat chiar și la nivel simbolistic cu natura. Pornind de la aceasta, experții internaționali în desing interior au elaborat noi metode de a aduce natura mai aproape de om, în spațiile locative sau cele de lucru, cu efecte dovedite  la nivel de performanță sau de îmbunătățire a percepției asupra vieții cotidiente.

Microclimatele din plante recreeaza la scară redusă, ecosisteme întregi, în cele mai mici detalii, de la plantele care evoluează într-un microclimat similar cu cel natural, până la celelate elemente naturale care armonizează microclimatul și fac posibila evoluția plantelor, comportandu-se la fel ca în habitatul lor.

Ca parte a acestui concept, au fost dezvoltate și microclimatele din plante de mari dimensiuni, o tendință de desing interior aplicată deja pe scară largă în Asia sau în Statele Unite.

Microclimatele din plante sunt mai mult decât un trend, sunt expresia unei nevoi reale a omului modern de a fi conectat cu natura. Realizarea unui astfel de microclimat prespune o cunoaștere amănunțită a plantelor, dar și un respect deosebit pentru natura, careia îi sunt înțelese mecanismele cele mai subtile, pentru a fi apoi redate într-un terariu de demensiuni ce variază între 50  și cateva mii de litri. Suntem încrezători că acest trend va seta o nouă direcție tot mai populară și la nivelul pieței de design interior din România, cu atât mai mult cu cât publicul român este foarte receptiv la noile tendințe în materie de design interior și resimte tot mai puternic nevoia de conexiune cu natura, atât în spațiile de lucru, cât și în cele de relaxare sau chiar în spațiul intim, de acasa”, a declarat Adrian Atinge, Director General Touch Design.

Microclimatele din plante de mici și mari dimensiuni sunt pe cât de spectaculoase, pe atât de ușor de întreținut, fiind complet automatizate. Aceasta înseamnă că se irigă automat, simulează ziua cu noaptea și își reglează automat umiditatea și temperatura necesare. În plus, terarile mai au un avantaj exprimat prin versatilitate, populația de plante și speciile putând fi selectate în funcție de specificațiile decorului pe care urmează să il completeze microclimatul respectiv.

Comentarii

comentarii