Mii de bicicliști se pregătesc de “Prima Evadare”

in EcoLIFESTYLE 24 April 2014 298 Views

Prima Evadare, cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei, va avea loc duminica, 11 mai, pe traseul consacrat din pădurile situate în nordul Capitalei. Aproape 2.000 de cicliști s-au înscris deja la concursul aflat la a șasea ediție, iar mulți altii sunt așteptați să se înscrie în zilele premergătoare competiției.

Anul trecut concursul a adus la start aproape 3.000 de concurenți, depășind toate așteptările și stabilind un nou record național de participare. Ca și în ceilalți ani, traseul începe la Academia de Poliție din București cu punctul de sosire la Snagov. Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu ușor, fără diferențe de nivel. Concursul se desfășoară pe drumuri de țară, prin pădurile din nordul Capitalei, pe o distanță de aproximativ 58 de kilometri între București și Snagov.

Întreaga distanță de concurs este marcată și prevăzuta cu 13 puncte de control și 4 zone de alimentare. Traseul este asistat de poliție și Salvare și este patrulat de oficialii competiției, de echipe de fotografi și de cameramani. Punctul de sosire este situat pe malul lacului Snagov, în interiorul Complexului de agrement Astoria, marcând locul în care se vor desfășura premierea și tombola.

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenților o aplicație prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat și distribuit pe rețelele sociale. Totodată, în premieră, participanții vor primi prin SMS informari si rezultatul la finish. Iar aplicația facebook ”Prima Evadare” va  posta în numele concurentului mesaje automate cu situația acestuia.

Ediția de anul trecut a concursului Prima Evadare a adunat mai mulți participanți și a stârnit mai multe ecouri decât sperasem, devenind una din cele mai populare competiții și locul in care cei ajunși din întâmplare pot să-și descopere o noua pasiune. Am reușit să facem din Prima Evadare o tradiție, un eveniment emblemă pentru cicliștii români amatori, dar și profesioniști. Înscrierile au început pentru ediția din acest an a concursului, iar lista participanților numără deja aproape 2000 de concurenți”, a declarat  Daniel Sărdan, organizator al concursului si membru al Clubului NoMad Multisport.

Concursul „Prima Evadare” își propune să promoveze un stil de viață sănătos. Ca și la edițiile anterioare, competiția din 2014 dorește să atragă atenția asupra posibilității de a face mișcare pe traseele din pădurile aflate în nordul capitalei și să accentueze importanța curățirii și ecologizării lacurilor și lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă 2-3 ieșiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiției. Concurenții sunt sfătuiți să participe cu biciclete de munte desi exista si categorii pentru ciclocross si tandem, iar casca de protecție este obligatorie pe toată durata competiției.

Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport și este susținut de Primăria Municipiului București.

Pentru înscrieri și detalii suplimentare puteți accesa www.primaevadare.ro.

Comentarii

comentarii