Milioane de tone de CO2 provin de la examenele de permis picate – studiu

in Poluare 15 February 2021 79 Views

Un studiu a constatat c─â, ├«ntre aprilie 2019 ┼či iulie 2020, examenele de permis de conducere picate din Marea Britanie au emis peste 2 milioane de kilograme de CO2 – echivalentul a 449 de c─âl─âtorii dus-├«ntors de la Londra la Melbourne, scrie Euronews, care citeaz─â site-ul Save On Energy.

Anularea examenelor de conducere ├«n urma pandemiei COVID-19 a dus la sc─âderea emisiilor cu 77,5% pe trimestru. Dar exper╚Ťii ├«n energie sunt ├«nc─â ├«ngrijora╚Ťi de implica╚Ťii.

Ce soluţii există

Împiedicarea tinerilor de oportunitatea de a conduce, în numele emisiilor reduse, nu este atât de simplă pe cât pare, spune Stuart Capstick, director adjunct al Centrului pentru Schimbări Climatice și Transformare Socială (CAST Center).

ÔÇ×A ├«nv─â╚Ťa s─â conduc─â este un rit de trecere spre maturitate pentru tineri de mul╚Ťi ani, dar descoperirile recente din Marea Britanie sugereaz─â c─â devine mai pu╚Ťin popular din mai multe motive. De╚Öi nu ar trebui s─â c─âut─âm s─â ├«nchidem oportunit─â╚Ťile pentru tineri, ar trebui s─â ne asigur─âm c─â aceast─â tendin╚Ť─â se deplaseaz─â ├«n direc╚Ťia corect─â ╚Öi din motivele corecte. ÔÇŁ

El continu─â, ÔÇ×g─âsirea propriei libert─â╚Ťi de c─âl─âtorie este o mare parte a trecerii la maturitate, dar este vital s─â se fac─â ├«ntr-un mod mai durabil ├«n viitor. Obiceiurile pe care le ├«nv─â┼ú─âm ├«n adolescen╚Ť─â ╚Öi la ├«nceputul vie┼úii de t├ón─âr adult pot r─âm├óne al─âturi de noi toat─â via╚Ťa ╚Öi, prin urmare, pe c├ót posibil, ar trebui s─â ├«i ajut─âm pe tineri s─â se deplaseze ├«n moduri care nu repet─â gre╚Öelile poluante din trecut. ÔÇŁ

Aceast lucru ar putea include subven╚Ťii pentru persoanele aflate la v├órsta de adolescen╚Ťei ╚Öi tinerilor pentru a ├«nchiria vehicule electrice sau pentru a cump─âra biciclete electrice ╚Öi pentru a face spa╚Ťiile ora╚Öului mai sigure pentru c─âl─âtorii.

Dr. Oytun Babacan, expert la Institutul Grantham pentru Schimbări Climatice și Mediu, este de acord.

Pentru a găsi numărul de teste eșuate pe fiecare centru de testare, autorii studiului au folosit setul de date statistice ale autorităţilor din UK, analizând numărul total de examene picate în Marea Britanie per centru de testare.
Folosind calculatorul ComCar, ace╚Ötia au aflat apoi cantitatea total─â de CO2 produs─â ├«n urma examenelor picate ├«n Marea Britanie. Aceasta s-a bazat pe distan╚Ťa parcurs─â de la toate aceste examene nereu╚Öite ├«ntre aprilie 2019 ╚Öi iulie 2020. Distan┼úa medie parcurs─â de fiecare candidat este de aproximativ 16 km (10 mile).

Cite┼čte ┼či:

ACEA: UE ar trebui s─â aib─â un milion de sta┼úii publice de ├«nc─ârcare a ma┼činilor electrice ├«n 2024
Pandemia a sc─âzut traficul global. Ce loc ocup─â Bucure┼čtiul ├«n ceea ce prive┼čte aglomera┼úia ÔÇô studiu TomTom

Comentarii

comentarii