Miniprix lansează o aplicaţie pentru donaţii de haine

in Business, Companii 12 August 2019 232 Views

Retailerul de îmbrăcăminte a lansat o aplicaţie bazată pe tehnologia blockchain cu ajutorul căreia utilizatori pot dona haine şi încălţăminte.

Foto: Dia&Co

Este pentru prima dată când tehnologia blockchain este folosită ca metodă pentru donații sigure de îmbrăcăminte și încălțăminte, iar noua aplicație oferă soluția inteligentă post consum care conectează donatori, curieri, instituții de asistență socială și beneficiari.

Blockchain este o tehnologie nouă de înregistrare şi stocare a tranzacţiilor de bani sau obiecte între entităţi. Tehnologia înregistreazăa tranzacţiile şi nu necesită o autoritate externă pentru a valida autenticitatea şi integritatea datelor. Oferă un nivel complet nou de siguranţă şi transparenţă.

În primă fază, Seva va putea fi utilizată de 100 de utilizatori selectați, iar din toamnă va putea fi accesată de cât mai mulți oameni. Unul dintre primii donatori care participă la această lansare este chiar Ambasada Marii Britanii la București. Echipa ambasadei și-a unit eforturile pentru a livra un număr semnificativ de donații în sprijinul misiunii proiectului Seva.

Proiectul, dezvoltat împreună cu SupplyBlockchain și în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, a apărut în contextul în care industria modei produce mai multe haine decât se consumă, iar oamenii cumpără adesea mai mult decât poartă.

De aceea, hainele se aruncă sau sunt donate necontrolat, fără garanția că ceea ce se donează ajunge cu adevărat unde e nevoie. Prin parteneriate strategice și tehnologie de ultimă generație, Seva conectează donatorul cu beneficiarul potrivit, iar utilizatorul aplicației are posibilitatea de a ști când donația lui a ajuns în siguranță, la destinație.

“Ne dorim să îţi fie mai uşor să faci o faptă bună, să conştientizezi că ceea ce faci cu hainele tale contează şi să prelungim împreună durata lor de viaţă şi numărul de oameni care se bucură de ele”, spune retailerul.

Momentan, donațiile pot fi făcute doar pe baza unei comenzi pe site-ul Miniprix, deoarece pot fi preluate de curierii care livrează comanda. În viitor, Seva își propune să devină un serviciu independent și să contribuie la cât mai multe donații naționale și internaționale.


Comentarii

comentarii