Ministerul Agriculturii a lansat campania de conștientizare asupra efectelor risipei de alimente

in Eat Smart 29 September 2020 74 Views

Ministrul agriculturii ╚Öi dezvolt─ârii rurale, Adrian Oros ╚Öi secretatul de stat Aurel Simion au lansat, mar╚Ťi,┬ácampania de informare ╚Öi con╚Ötientizare asupra efectelor majore ╚Öi pe termen lung ale risipei de alimente ÔÇŁ╚śi tu po╚Ťi proteja planeta! ├Ämpreun─â d─âm startul la reducerea risipei de alimente!ÔÇŁ.

Principala solu╚Ťie pentru schimbarea comportamentului consumatorilor este educarea ╚Öi informarea acestora, at├ót ├«n familie c├ót ╚Öi ├«n ╚Öcoli. Sunt necesare ╚Öi reglement─âri clare ╚Öi coerente ├«ntre institu╚Ťiile care au atribu╚Ťii ├«n aceast─â direc╚Ťie, astfel ├«nc├ót s─â fie creat un cadru legislativ ╚Öi comportamental care s─â transforme toate aceste deziderate ├«n realitate”, a declarat ministrul agriculturii.

Ceea ce putem s─â facem noi, MADR, pe l├óng─â m─âsurile pe care le vom lua este s─â coopt─âm to╚Ťi factorii de decizie cu atribu╚Ťii ├«n acest domeniu ╚Öi s─â ├«ncerc─âm s─â g─âsim solu╚Ťii prin care popula╚Ťia s─â con╚Ötientizeze fenomenul risipei alimentare, pentru a deveni con╚Ötien╚Ťi ╚Öi mai aten╚Ťi la ceea ce consum─âm ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót s─â elimin─âm risipa alimentar─âÔÇŁ, a punctat Aurel Simion, secretar de stat, coordonatorul direc╚Ťiei de industrie alimentar─â din cadrul Ministerului Agriculturii ╚Öi Dezvolt─ârii Rurale.

Adunarea General─â a Organiza╚Ťiei Na╚Ťiunilor Unite a desemnat 29 septembrie drept Ziua Interna╚Ťionale a Con╚Ötientiz─ârii Risipei de hran─â (IDAFLW). Obiectivul ├«l reprezint─â cre╚Öterea gradului de con╚Ötientizare cu privire la importan╚Ťa problemei ╚Öi a solu╚Ťiilor posibile la toate nivelurile ╚Öi promovarea eforturilor globale ╚Öi a ac╚Ťiunilor colective ├«n vederea atingerii obiectivului de dezvoltare durabil─â ╚Üinta 12.3, care vizeaz─â reducerea la jum─âtate a de╚Öeurilor alimentare pe cap de locuitor la retail ╚Öi consumatori p├ón─â la 2030 ╚Öi reduce pierderile de alimente de-a lungul lan╚Ťurilor de produc╚Ťie ╚Öi aprovizionare cu alimente.

Conform Agendei 2030 pentru dezvoltarea durabilă, adoptată de ONU,  România și-a asumat reducere cu 50% a risipei alimentare până în anul 2030.

Citeste și:

29 septembrie marcheaz─â prima edi╚Ťie a Zilei Interna╚Ťionale a Con╚Ötientiz─ârii Risipei de hran─â

De Ziua Mondial─â ├«mpotriva risipei Alimentare, mai multe companii din Rom├ónia ├«nfiin╚Ťeaz─â Federa╚Ťia B─âncilor pentru Alimente

Orban, mesaj pentru români: Să reducă la minimum cantitatea de alimente irosite

Comentarii

comentarii