Ministerul Agriculturii a lansat o platform─â online pentru micii produc─âtori de legume

in Business, EcoLIFESTYLE 2 April 2020 1,227 Views

O platform─â online, creat─â de Ministerul Agriculturii, ar trebui s─â faciliteze dialogul dintre micii produc─âtori de legume ╚Öi marile lan╚Ťuri de retail.

Pe site-ul rndr.ro au fost ├«nc─ârcate 220 de oferte de ardei, cartofi, castrave╚Ťi, ceap─â verde, ciuperci, morcovi, ridichi, ro╚Öii, salat─â, spanac, varz─â ╚Öi altele.

ÔÇ×Este foarte important s─â se ├«n╚Ťeleag─â c─â aceast─â platform─â se dore╚Öte s─â vin─â ├«n sprijinul produc─âtorilor agricoli din sectorul vegetal, care ├«n aceast─â perioad─â trebuie s─â ├«╚Öi continue munca ├«n ferme, ├«n solarii sau ├«n c├ómp. De aceea a fost creat─â, pentru ca noi, Ministerul Agriculturii ╚Öi Dezvolt─ârii Rurale, s─â ├«i sprijinim ├«n dialogul cu marile lan╚Ťuri de retail, pentru a g─âsi solu╚Ťii ca aceste produse s─â ajung─â pe masa consumatorilorÔÇŁ, a afirmat ministrul Adrian Oros.

Pentru a putea completa informa╚Ťiile ├«n portal, produc─âtorii agricoli trebuie s─â se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator. Dup─â completarea datelor, va fi transmis un e-mail de confirmare.

├Än plus, cei care vor s─â posteze anun╚Ťuri pe site, trebuie s─â fac─â dovad─â acestor documente:

  • Persoane fizice – atestat de produc─âtor ╚Öi carnet de comercializare vizat pe anul 2020;
  • PFA , II , IF sau SRL – Certificat de ├Änregistrare emis de ONRC ╚Öi care au cod CAEN principal 0113 Cultivarea legumelor ╚Öi a pepenilor, a r─âd─âcinoaselor ╚Öi a tuberculilor.

De╚Öi ini╚Ťiativa a fost l─âudat─â pe re╚Ťelele sociale, au ap─ârut ╚Öi critici:

ÔÇ×Supermarketul nu o s─â cumpere niciodat─â de pe un anun╚Ť online. Hai s─â fim serio╚Öi!ÔÇŁ, a comentat cineva pe pagina Ministerului.

Reprezentan╚Ťi ai supermarketurilor au explicat, pentru economica.net, c─â aceast─â platform─â nu ├«i ajut─â prea mult, ├«n formula ├«n care este acum. Printre problemele pe care ace╚Ötia le v─âd se num─âr─â faptul c─â produc─âtorul trebuie s─â predea marfa sortat─â, calibrat─â ╚Öi ambalat─â, dar ╚Öi c─â retailerii nu pot gestiona foarte u╚Öor din punct de vedere logistic ╚Öi contabil un num─âr extrem de mare de transporturi.

Citește și: 
Cum se descurcă producătorii români în perioada de pandemie

Comentarii

comentarii