Ministerul Dezvoltării cumpără 51 de autobuze electrice pentru Ploieşti, Alba Iulia, Constanţa şi Buzău

in Transport 21 December 2018 321 Views

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) va cumpăra 51 de autobuze electrice pentru oraşele Alba Iulia, Buzău, Ploieşti şi Constanţa. Valoarea totală a contractului este estimată la 141,37 milioane de lei.

Din cele 51 de autobuze, 20 vor merge către Constanţa, 13 la Alba Iulia, şi câte 9 pentru Ploieşti şi Buzău.

MDRAP a lansat anunţul de licitaţie şi aşteaptă ofertele companiilor interesate până pe 17 ianurie 2019.

Autobuzele vor avea 12 metri lungime, iar contractul prevede, de asemenea, amplasarea unor staţii de încărcare. La Alba Iulia vor fi amplasate 4 staţii de încărcare rapidă şi 13 staţii de încărcare lentă, la Constanţa 5 staţii de încărcare rapidă şi 20 staţii de încărcare lentă, în timp ce în Buzău şi Ploieşti vor fi câte 3 staţii de încărcare rapidă şi 9 staţii de încărcare lentă.

Luna trecută, Primăria Turda a semnat contractul pentru cumpărarea a 20 de vehicule nepoluante, aceasta fiind prima achiziţie de autobuze electrice din România care se realizează cu fonduri europene.

Anterior, Primăria Suceava a semnat contract pentru achiziția a cinci autobuze electrice, fabricate în Turcia iar Primăria Cluj – Napoca a cumpărat autobuze electrice de la producătorul polonez Solaris. În ambele cazuri, finanțarea este asigurată în proporție de 85% din fonduri elvețiene.

Și Primăria Capitalei a anunţat încă din luna august că a depus cereri de finanţare pentru fonduri europene în valoare de 283 milioane euro pentru mai multe investiţii, precum achiziţionarea a 100 de tramvaie şi a 100 de autobuze electrice. Până acum a fost lansată licitaţia pentru cele 100 de tramvaie.

 

 

Comentarii

comentarii