Ministerul Mediului a avizat realizarea a 67 km de piste pentru bicicliști în București

in Transport 13 March 2018 71 Views

Ministerul Mediului și-a dat avizul pe proiectul Primăriei Municipiului București pentru realizarea unui traseu de 67 de kilometri de piste pentru bicicliști, a declarat, marți, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe.

Noi am predat deja la Ministerul Mediului proiectul pentru un traseu de 67 de km de piste de biciclişti, iar proiectul nostru (…) a fost deja avizat, săptămâna trecută, în comisia tehnico-economică a Ministerului Mediului şi cu această aprobare deja proiectul demarează”, a spus Gabriela Firea.

De ce bicicleta încă nu este privită ca mijloc de deplasare în București

Ministerul Mediului a alocat Primăriei Municipiului București 10 milioane de euro în 2014, pentru construcția de piste pentru biciclete. Abia în luna noiembrie 2015 a fost semnată însă „convenția privind finanțarea proiectului”. 

Referindu-se la problema calității aerului, Gabriela Firea a precizat că planul integrat de calitatea aerului a fost depus, de asemenea, la Ministerul Mediului, o copie fiind trimisă și la Bruxelles, respectiv Strasbourg.

Noi, aici, la Primărie, nu am găsit niciun demers, niciun document care să contribuie la acţiuni pentru reducerea poluării, dimpotrivă. Şi atunci Direcţia de Mediu, consilierul pe domeniul mediului al Primarului General şi cu echipa noastră de experţi am realizat în premieră un plan integrat de calitatea aerului, care a fost depus deja la Ministerul Mediului şi, de asemenea, a fost transmis în copie şi tradus şi la Bruxelles şi la Strasbourg”, a explicat Firea.

Ce conține Planul Integrat de Calitate a Aerului al Capitalei

 

Comentarii

comentarii