Ministerul Mediului va realiza un spot TV pentru reciclare, după ce o campanie în acest sens a strâns 11.000 de semnături

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) va realiza un spot despre reciclare, iar până în iunie 2020 îl va trimite Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru a fi difuzat în regim de „Mesaj de interes public” la toate posturile TV şi radio, a anunţat Comunitatea Declic.

„Ministrul Costel Alexe a răspuns pozitiv solicitării celor peste 11.000 de membri ai Comunităţii Declic şi a promis că, până în iunie 2020, spotul despre reciclare va fi trimis la Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru a fi difuzat în regim de mesaj de interes public la toate posturile TV şi radio. Vom rămâne vigilenţi şi vom urmări ca ministrul să îşi respecte angajamentul faţă de cetăţeni. Această instituţie trebuie să-şi facă datoria şi să promoveze reciclarea pe toate căile posibile, pentru a creşte interesul cetăţenilor faţă de colectarea separată a gunoiului şi gradul de reciclare”, susţine Ana Racheleanu, reprezentant Declic.

Comunitatea Declic a organizat, joi, în faţa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), timp de 30 de minute, acţiunea „Vrem spot de interes public pentru reciclare”. Acțiunea s-a desfășurat în semn de protest față de ineficiența instituției în a-și îndeplini atribuțiile de informa și de a educa populația în legătură cu importanța și obligativitatea reciclării. Oamenii au adus un televizor pe care a rulat un mesaj de interes public despre reciclare.

În urma acțiunii, reprezentantul Declic s-a întâlnit cu ministrul Mediului, Costel Alexe, pentru a-i înmâna cele peste 11.000 de semnături ale petiției Reciclare: Vrem spot de interes public.

Pe durata evenimentului, activiştii de mediu au expus un televizor pe care au rulat mesaje de interes public despre reciclare, pentru a atrage atenţia asupra importanţei problemei privind colectarea separată a deşeurilor.

În calitate de stat membru al Uniunii Europene, România are de îndeplinit, până în 2020, conform directivelor europene, următoarele obiective: minimum 50% rată de reutilizare şi reciclare din masa totală a cantităţilor de deşeuri (hârtie, metal, plastic şi sticlă), minimum 70% nivel de pregătire pentru reutilizare, reciclare şi alte operaţiuni de valorificare materială de minimum 70% din masa cantităţilor de deşeuri ne-periculoase provenite din activităţi de construcţie şi demolări, 60% valorificare a deşeurilor de ambalaje din total ambalaje introduse pe piaţa naţională.

De asemenea, ţara noastră va trebui să atingă, anual, o cantitate colectată de deşeuri electronice de 4 kg/locuitor şi să colecteze separat bio-deşeurile în vederea compostării şi fermentării acestora

În iulie, Declic a lansat mini-site-ul reciclare.declic.ro cu informații detaliate despre colectarea selectivă făcută corect, cu exemple de „așa da”, „așa nu”, inclusiv din categoria de deșeuri speciale, cum ar fi deșeurile vegetale, cele voluminoase (mobilier), din construcții sau deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE).

spot_img

Ultimele știri