Ministrii energiei din UE au discutat reforma pietei interne de gaze si electricitate

in Energie 28 February 2008 66 Views

Ministrii energiei din Uniunea Europeana s-au reunit, joi, la Bruxelles, pentru a discuta reforma pietei interne de gaze si electricitate.

Responsabilii europeni in domeniu au avut o dezbatere politica asupra pietei interne a energiei, cu accent pe separarea efectiva a productiei de transportul energiei, asa cum a propus Comisia Europeana, pentru a creste concurenta intre marile companii europene si pentru a servi mai bine consumatorii.

Este important felul in care vor evolua dezbaterile, pentru ca intreg pachetul de propuneri al Comisiei ar trebui adoptat pana la sfarsitul mandatului actualei Comisii si al Parlamentului European, la jumatatea anului viitor.

Ministrii europeni ai energiei vor adopta insa concluzii in pregatirea summitului de primavara pe un subiect la fel de important, Planul strategic european privind tehnologiile energetice, care propune scaderea costurilor pentru energie curata si investitii in cercetare pentru a dezvolta rapid tehnologii energetice performante, a caror utilizare sa insemne scaderea emisiilor de dioxid de carbon.

Obiectivul Uniunii este reducerea cu 20 la suta, pana in 2020, a emisiilor de dioxid de carbon

Comentarii

comentarii