Costel Alexe: Voi vizita personal toate cele trei depozite de deşeuri din Bucureşti

in Poluare 4 February 2020 522 Views

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat că va vizita personal cele trei gropi ecologice de deșeuri de lângă București: Vidra, Chiajna şi Glina. Anunțul vine după ce Comisia Europeană a anunțat că va declanșa în acest an o procedură de infringement din cauza dezastrului ecologic reprezentat de gropile de gunoi din jurul marilor orașe din România.

„Voi vizita personal toate cele trei depozite de deşeuri din Bucureşti – cele două funcţionale (Vidra şi Chiajna – n. r.) şi cel care astăzi este închis (Glina – n. r.), pentru că nu are și nu a solicitat autorizaţie de mediu. Aș vrea să fac o completare pe acest subiect, al gropii de gunoi de la Chiajna, este atributul exclusiv al Primăriei Municipiului Bucureşti care va hotărî dacă la finalul lunii martie, când expiră contractul cu acest operator, dacă îl va prelungi sau nu. Este de datoria Primăriei Municipiului Bucureşti de a identifica soluţii alternative, fie de depozitare, fie de eliminare a deşeurilor din Capitală”, a declarat ministrul.

În declarații anterioare, acesta a anunțat că la groapa de la Chiajna mai pot fi depozitate deşeuri maxim doi ani, deoarece gradul de umplere este de peste 86%.

Întrebat dacă operatorii celor trei gropi de deșeuri au mai solicitat deschiderea unora noi, acesta a spus că, potrivit datelor pe care le deține Ministerul, se pot depozita la toate cele trei gropi de gunoi, dar doar două – Vidra şi Chiajna – sunt operaţionale, iar Glina nu a solicitat încă autorizaţia de mediu.

Posted by Costel Alexe on Tuesday, February 4, 2020

Comisia Europeană va declanșa în acest an o procedură de infringement (sancționare) din cauza dezastrului ecologic reprezentat de gropile de gunoi din jurul marilor orașe din România, au declarat pentru G4Media.ro surse din instituție.

Comisia Europeană a constatat că România a făcut progrese infime în sortarea, depozitarea și valorificarea deșeurilor municipale, în ciuda sumelor imense de bani alocate de UE, și avertizează că gropile de gunoi sunt focare de infecție pentru cetățenii români.

Comentarii

comentarii