Ministrul Apelor și Pădurilor a demisionat, din motive de sănătate

in Legislatie, Slider homepage 3 January 2018 39 Views

Doina Pană și-a anunțat astăzi demisia din funcția de Ministru al Apelor și Pădurilor, precizând că starea de sănătate nu îi permite continuarea activității în calitate de ministru. În guvernarea actuală, Pană a ocupat a ocupat funcția pe o perioadă de doar 6 luni.

demisie ministru Adriana Doina Pana

Doina Pană a fost propusă în cabinetul Tudose și validată în comisiile din Parlament la finalul lunii iunie, cu 17 voturi pentru și 6 împotrivă. Promitea atunci să îmbunătățească Radarul Pădurilor, astfel încât acesta să poată măsura și volumul de masă de pe un transport. Deocamdată, experții din cadrul ministerului și specialiștii externi au reușit doar să evalueze sistemul informatic existent.

Cu ce realizări se laudă Doina Pană

Potrivit raportului de activitate trimis la Guvern de Doina Pană odată cu demisia, ministerul pe care l-a condus a întreprins o serie de măsuri menite să îmbunătățească exploatarea și protejarea pădurilor. Dintre acestea, amintim:

  • acordarea de compensații financiare în valoare de 17,8 milioane de lei proprietarilor de păduri aflate în arii protejate
  • asigurarea serviciilor de pază pe suprafețele de pădure nepăzite
  • introducerea unor prevederi legislative prin care se sancționează specula cu lemn, pentru a asigura în primul rând lemn de foc pentru populație
  • încurajarea prelucrării lemnului în țară, prin organizarea unei prime licitații la care au dreptul să participle exclusiv producătorii sau cei care au precontract de servicii de prelucrare primară a lemnului
  • simplificarea procedurilor pentru ca cetățenii să poată obține mai ușor lemn din propriile păduri
  • includerea a peste 3.800 de hectare de fond forestier sub protecția pădurilor virgine și cvasivirgine etc.

La activitățile din domeniul forestier, se adaugă cele care vizează protecția apelor. Raportul de activitate menționează începerea celei de-a doua etape de reconstrucție a plajelor, acțiuni pentru accesarea fondurilor europene pentru investiții în domeniu, dar și revizuirea și alinierea legislației la directivele UE.

În documentul oficial trimis către prim-ministrul României, Mihai Tudose, Doian Pană a precizat că va susține în continuare programul de guvernare din poziția de parlamentar. Politicianul a mai fost ministru delegat pentru Ape și Păduri în perioada 5 martie 2014 – 13 decembrie 2014.

Comentarii

comentarii