Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ministrul Mediului are o nouă echipă de secretari de stat. Cine sunt și ce competențe au

Premierul Dacian Cioloș a decis numirea a trei secretari de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, respectiv a lui Viorel Traian Lascu, Corina Lupu și Erika Stanciu.

5.corina-lupuPână la numirea în funcția de secretar de stat, Corina Lupu a fost directorul general al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Aceasta lucrează de peste 25 de ani în domeniul protecției mediului, urcând toate treptele necesare înțelegerii problematicii din domeniu: chimist debutant la APM București, apoi la biroul Baza de date, ulterior Șef Serviciu Autorizări, director la APM București și director general al ANPM. Corina Lupu este absolventă a Facultății de Chimie și a Facultății de Drept, Doctor în știința mediului și Lector la Univeritatea Tehnică de Construcții București.

Vezi AICI declarația de avere.

 

 

 

imageResizeErika Stanciu este de profesie inginer silvic și în cea mai mare parte a carierei sale a activat în ONG-uri care militează pentru protecția pădurilor. Înainte de a fi cooptată în echipa WWF, în 2003, Stanciu a fost directorul Parcului Național Retezat. De asemenea, Erika Stanciu a fost desemnată și preșendite al Federațeie Europene a Ariilor Protejate (Europarc).  Înainte de numirea ca secretar de stat, Erika Stanciu a fost directorul executiv al ProPark – Fundația pentru Arii Protejate.

 

 

 

01 Viorel LascuViorel Traian Lascu este fostul consilier personal al ministrului delegat pentru ape și păduri, Lucia Varga, în perioada 2013 – 2014. Potrivit eBihoreanul.ro, Lascu este specialist în aeronautică, însă a renunțat la acest domeniu în 1993, când, pasionat de speologie și viața subterană a peșterilor, a înființat federația română de profil, independentă guvernamental, pe care a și condus-o până în 2012. Viorel Lascu este specialist și în restaurarea caselor vechi, fiind cel care a recondiționat Muzeul Românesc din Salonta, dar și nouă case din satul bihorean Roșia. De altfel, în cătunul Runcuri (comuna Roșia), Lascu a fondat complexul Traditional Casa, unde orice turist poate dormi și viețui în condițiile pe care le-au avut bunicii și străbunicii noștri. Tot de numele lui se leagă și Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, un ONG cu program ecologist pe care Lascu l-a consolidat și l-a condus până în 2012.

Vezi AICI declarația de avere.

spot_img

Ultimele știri