Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ministrul Mediului înființează Serviciul de Urgență pentru Animale Sălbatice

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a anunțat marți seară că suspendă proiectul de Ordin de Ministru de aprobare a derogărilor în cazul speciilor urs, lup și pisică sălbatică și înființează Servicul de Urgență pentru Animale Sălbatice – SUAS.

wolf

Decizia ministrului este sprijinită și de Academia Română, care pentru prima dată în ultimii nouă ani, a dat un aviz negativ acestui Ordin de Ministru, pecum și studiului care a stat la baza lui.

Vreau să avem un Serviciu de Urgență pentru Animale Sălbatice – SUAS. Este un serviciu pe care îl vom avea în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne. În următoarele zile echipele tehnice vor lucra la detalierea acestui nou serviciu”, a spus Cristiana Pașca Plamer.

SUAS va fi conceput ca un serviciu de intervențe rapidă pentru toate cazurile în care omul sau bunurile acestuia sunt amenințate de carnivorele mari.

Echipele vor fi formate din angajați ai Ministerului Afacerilor Interne care vor beneficia de suportul persoanelor din aparatul de mediu.

SUAS va deveni prima unitate care va beneficia de derogare din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, astfel încât să eliminăm suspiciunea că sub paravanul derogărilor se practică vânătoarea”, a mai spus ministrul Mediului.

Serviciul va fi folosit prin numărul de urgență 112, iar echipele vor interveni cu tranchilizante, opțiunea muniției de vânătoare fiind ultima alternativă.

De asemenea, în cadrul Ministerului Mediului va fi înființată o structură de urgență care va funcționa 24/24 pentru a acorda derogările ca animalele să fie eliminate în funcție de cazuri. Aceasta va funcționa în cadrul Direcției de Biodiversitate.

Acestea sunt măsuri pe termen scurt. Pe termen lung și mediu trebuie să schimbăm metodologia de calcul. Vom avea un grup de lucru format din reprezentanții Academiei Române, institute de cercetare, reprezentanți ai societății civile. Aceștia trebuie să propună o nouă metodologie de lucru, dar și metode de management în conformitate cu Directiva care protejează aceste specii”, a mai spus Cristiana Pașca Palmer.

spot_img

Ultimele știri