Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Miscarea Slow Food atrage atentia asupra sistemului alimentar romanesc

Cu ocazia Zilei Nationale a României, miscarea Slow Food în România, prin cele 10 convivium-uri locale, cele doua prezidii si comitetul Ark of Taste, doreste sa traga un semnal de alarma asupra directiei în care se îndreapta sistemul alimentar românesc, potrivit unui comunicat.

Manifestul “România, o natiune Slow Food” apare pe fondul dezbaterilor publice despre Reforma Politicii Agricole Comune Europene, a carei configuratie va avea consecinte directe asupra alimentatiei românilor dupa 2013.

„In luna decembrie Slow Food serbeaza Ziua MondialaTerra Madre (10 decembrie). Terra Madre este o zi speciala pentru miscarea Slow Food, în lume, în Europa, dar si în România. Este ziua în care celebram hrana, produsele alimentare locale, mostenirea gastronomica a umanitatii si a românilor. Plecam de la premisa ca hrana pe care românii vor sa o aiba pe masa trebuie sa fie gustoasa, curat preparata si corect pretuita”, se arata in comunicat.

Alegerile noastre alimentare au impact asupra agriculturii, iar agricultura si schimbarile climatice sunt legate strâns.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si: A inceput Biofach, cel mai mare targ de produse ecologice din lume
Terra Madre aniverseaza 20 de ani de gastronomie bio

SLOW FOOD: Branza de burduf a lui Nea Istrate VEZI VIDEO

 

spot_img

Ultimele știri