Mitsubishi reduce drastic emisiile de CO2

in Poluare 29 October 2007 66 Views

Mitsubishi Electric Corp. vrea sa reduca drastic emisiile de CO2 provenite din procesele sale de productie si utilizare, informeaza GreenBiz.

Mitsubishi si-a fixat doreste ca pana in 2021, an in care compania aniverseaza 100 de ani de la infiintare, sa reduca cu 30% emisiile de CO2 generate de utilizarea produselor pe care le produce. De asemenea, compania vrea sa emita cu 50% mai putine gaze cu efect de sera in cadrul procesului de productie.

Mitsubishi si-a expus pe larg scopurile intr-o strategie de management pe termen lung, intitulata "Environmental Vision 2021".

Compania coordoneaza programe de conservare a ariilor protejate, la scara larga. Pe plan intern Mitsubishi isi instruieste 1000 dintre angajatii pentru a deveni "o parte a liderilor noii generatii", promovand in acelasi timp activitati de protejare si dezvoltare a naturii.

In ceea ce priveste combaterea incalzirii climatice, Mitsubishi foloseste Fiscal 2000, un program prin care estimeaza amprenta viitoare de carbon pe care compania o va avea, gestionand astfel masurile de reducere a emisiilor.

Compania va folosi in curand aparate de aer conditionat economice din punct de vedere energetic, dar si sisteme cu celule fotovoltaice care vor ajuta la dezvoltarea businessului, in timp ce reduc si emisiile nocive pentru atmosfera. Reprezentantii Mitsubishi spun ca 1% din valoarea productiei companiei va fi investit in masuri de eficientizare energetica. De asemenea, compania doreste sa elimine deseurile depozitate la groapa de gunoi.

Aceasta stire a fost preluata cu acordul GreenBiz

Comentarii

comentarii