MM nu stie daca sustine sau nu spatiile verzi

in Stiri 2 March 2009 63 Views

Ministerul Mediului (MM) si-a declarat sustinerea, cu anumite amendamente, fata de Ordonanta 114 de interzicere a schimbarii destinatiei spatiilor verzi dupa care si-a schimbat pozitia impotrivindu-se Ordonantei, ca la sfarsit sa revina la pozitia initiala in urma presiunii ONG-urilor prezente astazi in cadrul dezbaterii publice organizate la Palatul Parlamentului. Intalnirea vine ca urmare a propunerii in Camera Deputatilor de modificare a Ordonantei 114, propunere inaintata de MM.

“Nu putem sa salvam chiar toate spatiile verzi”, a declarat Adrian Craciun, reprezentatul MM la dezbatere. Acesta sustine ca exista deja foarte multe presiuni din partea dezvoltatorilor imobiliari cauzate de aceasta Ordonanta. Ministerul mai sustine delimitarea clara a ceea ce inseamna spatiu verde, lucru care nu face de fapt subiectul Ordonantei 114, ci al Legii 24.

“Aveti o pozitie foarte ingrata pentru ca reprezentati Ministerul Mediului si acolo sunt convins ca se fac foarte multe presiuni”, a declarat, in raspuns, primarul sectorului 1 Andrei Chiliman. “Aveti obligatia morala sa rezistati acestor presiuni. Luati-va rolul in serios, deveniti aparatorii mediului din orasele mari si mici ale tarii si hai sa nu facem din tara asta una in care rechiniii imobiliari umbla cu sacosele pe la ministere”, a fost mesajul pe care primarul sectorului 1 l-a adresat reprezentantului ministerului.

In concluzia sedintei la care au participat mai multi deputati si reprezentanti ai societatii civile, Ministerul Mediului a fost invitat sa-si formuleze in scris o pozitie pe care sa o inainteze Camerei Deputatilor. Printre ONG-urile prezente la dezbatere se numara EcoAssist, Alma-ro, Generatia verde si Salvati Bucurestiul.
 

Comentarii

comentarii