Mö, un triciclu electric care se poate incarca si la birou

in EcoLIFESTYLE, Poluare, Transport 1 August 2017230 Views

Evovelo, o companie spaniolă producătoare de vehicule sustenabile, a lansat un triciclu electric ca mijloc de transport potrivit pentru cei care parcurg distanțe lungi între birou și casă și trăiesc în orașe aglomerate. Vehiculul are trei roți, un panou fotovoltaic, o baterie detașabilă care se poate încărca la birou și produce zero emisii de CO2.

electric

foto: http://www.evovelo.com

 

Producătorii triciclului electric, pe care l-au botezat Mö, spun că în construcția acestuia au folosit în întregime materiale sustenabile. Bateria lui Mö are o capacitate de 1000 W de și o încărcare completă asigură parcurgerea a 50 de km. Triciclul electric atinge o viteză maximă 45 de km pe oră. În plus, după o singură oră petrecută la soare, panoul fotovoltaic va furniza energie pentru ca vehiculul să parcurgă o distanță de 5-10 km.

Citește și: 5% din producția bicicletelor electrice a Uniunii Europene, asigurată de România

Totuși, dacă bateria se descarcă, cel care conduce triciclul poate începe să pedaleze. Constructorii spun că autonomia de 50 de km se poate extinde la 70 de km dacă se și pedalează și se realizează o încărcare la 3-5 ore.

Mö nu cântărește mai mult de 100 de kg și măsoară 140 de cm în lățime, 200 de cm lungime și 130 de cm înălțime. Unele dintre avantajele acestuia sunt că este foarte ușor de manevrat și parcat, precum și că e benefic pentru sănătate întrucât șoferul poate pedala. Are două locuri în față și loc pentru bagaje în spate. Prețul de pornire este de 4.500 de euro.

electric

foto: http://www.evovelo.com

Citește și: Studiu: șofatul și televizorul ne fac mai proști

Comentarii

comentarii