EcoBirdy, mobilier pentru copii creat din juc─ârii vechi

in EcoLIFESTYLE 30 May 2018 126 Views

EcoBirdy, o companie din Belgia, transform─â juc─âriile vechi, stricate sau nefolosite, ├«n mobilier pentru copii. ├Än paralel, ace╚Ötia au lansat o carte ╚Öi un program desf─â╚Öurat ├«n ╚Öcoli pentru a le prezenta copiilor no╚Ťiuni de economie circular─â.

EcoBirdy, mobilier pentru copii creat din juc─ârii vechi

Un studiu realizat de ecoBirdy ├«n Belgia, ├«n 2017, a ar─âtat c─â, dintre cele mai populare juc─ârii, 90% sunt confec╚Ťionate din plastic tare, PP sau PE. Buc─ât─âriile de juc─ârie, de exemplu, pot c├ónt─âri chiar ╚Öi 5 kilograme, ceea ce ├«nseamn─â 500 de dopuri de plastic pentru sticle sau 500 de pungi mari de cump─âr─âturi. ├Än plus, juc─âriile au un ciclu de via╚Ť─â, ├«n medie, numai ╚Öase luni.

╚Üin├ónd cont de acestea, antreprenorii Vanessa Yuan ╚Öi Joris Vanbriel, cu experien╚Ť─â ├«n domenii precum moda ╚Öi designul, ╚Öi-au propus s─â g─âseasc─â solu╚Ťii la problemele de mediu, utiliz├ónd tehnologii inovative.

nichiduta.ro
Astfel au creat ├«mpreun─â ecoBirdy, un sistem de colectare ╚Öi reciclare a juc─âriilor vechi, nefolosite, din plastic, prin care acestea devin piese de mobilier pentru copii. Colec╚Ťia de mobil─â pentru copii este realizat─â ├«n ├«ntregime din juc─ârii colectate din Europa, iar fiecare pas din ├«ntregul proces are un aspect social ╚Öi unul de mediu.

├Än paralel, cei de la ecoBirdy au lansat o carte ╚Öi un program desf─â╚Öurat ├«n ╚Öcoli pentru a le prezenta copiilor no╚Ťiuni de economie circular─â ╚Öi a-i inspira s─â contribuie la un viitor mai sustenabil. ├Än fiecare ╚Öcoal─â care face parte din program este adus un container mare ├«n care copiii ╚Öi p─ârin╚Ťii pot aduce juc─ârii vechi. Dac─â ├«╚Öi las─â contactele, ace╚Ötia pot primi ve╚Öti c├ónd juc─âriile pe care nu le mai foloseau au primit o nou─â via╚Ť─â.

EcoBirdy, mobilier pentru copii creat din juc─ârii vechi

Procesul realizat de companie presupune colectarea, sortarea pe culori, spălarea și tocarea jucăriilor vechi. Odată ce sunt transformate în fulgi, jucăriile devin un singur articol de mobilier.

ÔÇ×Am descoperit c─â juc─âriile necesit─â mai mult plastic dec├ót alte bunuri de consum. D├ónd o via╚Ť─â nou─â plasticului, eliber─âm ecosistemul de impactul d─âun─âtor al acestuia. Pentru c─â folosim tehnologii inovative pentru a reutiliza plasticul, nu este nevoie s─â ad─âug─âm pigmen╚Ťi sau r─â╚ÖiniÔÇŁ, au declarat fondatorii companiei.

80% din jucăriile din plastic ajung la groapa de gunoi, în incineratoare sau în oceane, așa că e o veste foarte bună că mobila ecoBirdy poate fi reciclată din nou.

Prima colec╚Ťie ecoBirdy este compus─â dintr-un scaun, o mas─â, un spa╚Ťiu de depozitare ╚Öi o veioz─â, iar toate obiectele sunt disponibile ├«n patru culori.

EcoBirdy, mobilier pentru copii creat din juc─ârii vechi

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii