Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Mobilitate urbana cu biciclete si scutere electrice

Bicicleta electrica si scuterul electric nu circula inca pe strazile din Romania, dar au putut fi admirate la Bucuresti, in ultimele zile, in cadrul Targului International Renexpo.

In aglomeratia specifica marilor orase, automobilele nu mai sunt eficiente, astfel ca mijloacele de transport de mici dimensiuni , scuterul si bicicleta, castiga teren.

Vehicule simple si nepoluante

Motoreta si scuterul clasic, propulsate de motoare cu benzina, au dezavantajul ca sunt poluante, iar pretul carburantului, mereu in crestere, reprezinta un impediment in plus.

In schimb, bicicleta este un mijloc de transport ecologic, dar ii cere utilizatorului o anumita conditie fizica.

Prin imbinarea avantajelor ambelor vehicule – scuterul si bicicleta, au fost realizate doua mijloace de transport noi: bicicleta electrica si scuterul electric.

La Targul Renexpo, la standul firmei Danubius Power, au fost prezentate doua asemenea modele. “Bicicleta electrica este produsa in Germania, iar scuterul electric este conceput in Germania si fabricat in China”, a explicat, pentru Green Report, Eva Maria Czap, asistent manager Danubius Power.

Scuterul are un motor de 2000 de wati, care ii permite o viteza maxima de 45 de kilometri la ora. Autonomia vehiculului poate atinge 70 de kilometri, iar incarcarea acumulatorului dureaza intre cinci si opt ore.

Biciclistul poate folosi atat motorul, cat si pedalele

Neavand pedale, scuterul este total dependent de motorul electric si de energia stocata in acumulator. In schimb, bicicleta electrica poate fi pusa in miscare fie de un motor electric, fie de pedale.

Motorul bicicletei are puterea de 250 de wati si este montat in butucul rotii din spate.

Rotile bicicletei electrice au diametrul de 26 de inch si sunt identice celor de la bicicletele obisnuite, fiind echipate cu jante duble, care sa suporte greutatea suplimentara a motorului si a acumulatorului. Greutatea totala a bicicletei electrice este de 21,5 kilograme.

Daca se foloseste pentru deplasare doar motorul electric, autonomia bicicletei ajunge pana la 75 de kilometri, dar pentru cresterea autonomiei se recomanda folosirea simultana a motorului si a pedalelor.

Acumulatorul bicicletei are o capacitate de 8,8 Ah si se incarca in patru – cinci ore.

Preturile de vanzare pentru cele doua vehicule sunt 2300 de euro plus TVA pentru scuter, respectiv 1700 de euro plus TVA pentru bicicleta.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Biciclete electrice pentru romani

 

spot_img

Ultimele știri