Mobilizare masiva pe Facebook pentru Rosia Montana

in Stiri 11 November 2011 136 Views

Un grup constituit din voluntari din intreaga tara, denumit „Save Rosia Montana”, ale carui actiuni de mobilizare sunt publicate si pe Facebook, militeaza constant in ultima vreme pentru salvarea Rosiei Montane.

Una dintre actiunile grupului este programata sa inceapa deja, de saptamana viitoare, in Bucuresti, cand voluntarii sunt chemati la statiile de metrou pentru a participa la o actiune de strangere a semnaturilor pentru „Rosia Montana in UNESCO World Heritage”.

 

Flashmob, in 6 orase din tara

In 7 noiembrie, hotelul Continental din Cluj-Napoca fost ocupat de activisti ecologisti, in inten╚Ťia de a atrage atentia opiniei publice asupra proiectului minier propus de Gabriel Ressources pentru Rosia Montana.

Actiuni de protest au mai avut loc, in 7 noiembrie, si la Iasi, Timisoara, Craiova, Targu Mures, in fata sediilor televiziunilor, sub forma de flashmob-uri.

„TVR1 sterge postarile noastre pe tema nedifuzarii evenimentelor ultimelor zile ale campaniei Salvati Rosia Montana, pe motiv ca mesajul a fost receptionat si transmis mai departe. Va rog sa comentati acolo si sa va exprimati nemultumirea pentru faptul ca televiziunea nationala nu accepta mai mult de un mesaj care cere includerea acestor stiri privitoare la actiunile Salvati Rosia Montana, incurajand/ acceptand in schimb comentarii pe marginea unor subiecte triviale”, scrie pe Facebook Oana Andreea.

La Bucuresti au intervenit jandarmii

„Am protestat astfel fata de tacerea pe care televiziunea publica si mass-media, in general, o manifesta atunci cand au loc actiuni impotriva proiectului “Rosia Montana Gold Corporation”, cenzurand buletinele de stiri din cauza contractelor de publicitate incheiate cu compania miniera”, sustine unul dintre participantii la flashmob-ul organizat in fata Televiziunii Romane din Bucuresti.

Cinci persoane, dintre cele 20, care au participat la acest flashmob au fost ridicate de catre jandarmi si politisti, fiind acuzate ca au blocat trotuarul.

“Nu este prima data cand media din Romania minimizeaza actiunile de strada si mesajele opozitiei, in ciuda faptului ca reporterii de teren isi fac datoria. Vrem continut editorial independent, etic, echidistant, profesionist documentat”, au mai spus initiatorii flashmob-ului de la Bucuresti.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si:

 Incidente la primaria Rosia Montana
Academia Romana considera proiectul Rosia Montana controversat si periculos pentru Romania
Protest pentru Rosia Montana

 

Comentarii

comentarii